Infofinanciar > Info > Prognoză meteo 6 decembrie. Precipitații și ninsori în toată țara
Info

Prognoză meteo 6 decembrie. Precipitații și ninsori în toată țara

vreme prgnoza meteo ninsoare sărbători (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

Luna decembrie ne aduce un val de aer rece care afectează întregul teritoriu. Temperaturile scad treptat la nivelul țării și vom avea parte de o vreme în general friguroasă. Prognoza meteo a zilei de astăzi, 6 decembrie, aduce înnorări și precipitații în majoritatea zonelor.

Miercuri, 6 decembrie, vom avea parte de o zi mohorâtă. Cu un cer plin de nori și precipitații abundente. În zona de munte vor predomina ninsorile. De asemenea, în regiunile estice, va fi lapoviță. Dar, în restul teritoriului ne vom confrunta cu ploaie. Temperaturile maxime pornesc astăzi de la 1 grad în nordul Moldovei. Și vor ajunge până la pragul de 10 grade pe litoral.

Prognoză meteo 6 decembrie

Fenomenele meteorologice vor fi diferite în funcție de regiune. În Dobrogea și Bărăgan, vremea se încălzește ușor. Vor fi maxime de până la 10 grade în Constanța. Cerul va fi înnorat și sunt șanse mari de ploaie.  Vântul va avea intensificări și ajunge la viteze de 45 de km pe oră.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei cerul este noros. Iar temperaturile cresc față de ziua de ieri. Ajungând până la aproximativ 6 grade Celsius. Vor fi precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță după lăsarea serii.

O zi cu mulți nori, lapoviță și ninsoare este prognozată pentru jumătatea nordică a Moldovei și Bucovinei. Aceste fenomene vor avea loc cu precădere la munte. Vremea este în continuare destul de plăcută. La Iași și Bacău, cea mai mare temperatură la amiază va fi de 3 grade. Dar la Suceava, va fi doar 1 grad.

Vremea pe regiuni

Potrivit prognozei meteo, este o zi mohorâtă în nordul Transilvaniei și Maramureș. Cu ploi intermitente, lapoviță și ninsoare peste noapte. Temperaturile vor fi mai plăcute față de ziua de ieri. Se vor înregistra în jur de 8 grade Celsius.

În Transilvania avem parte de o vreme în general mohorâtă. Cu ploi și ninsori la munte. Se încălzește treptat, iar după-amiază se vor atinge 8 grade în vestul provinciei. Temperaturile vor crește și în cursul nopții, iar precipitațiile vor fi mixte.

Astăzi, 6 decembrie, avem parte de un cer înnorat în Oltenia. Se vor înregistra până la 6 grade în această zonă. Va ploua în cursul zilei, iar în zonele de deal vor fi averse sporadice.

Averse la nivelul țării

În județele din vestul țării este ușor mai cald decât în ziua precedentă. Cerul va fi în continuare acoperit de nori. Sunt prognozate ploi sporadice.

În Lunca Dunării vor fi 8 grade, o creștere modestă a temperaturilor față de ieri. Acest lucru se întâmplă în partea de sud a țării. Pe parcursul zilei, vor fi mai multe perioade de ploaie și nori persistenți.

Prima ninsoare în București

În București, cerul se va menține noros. Va ploua după prânz, iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de astăzi. Temperatura va urca până la o maximă de 7 grade. La noapte, ploile vor continua să apară. Dar există șanse ca după lăsarea serii să apară primele ninsori în Capitală, conform Pro TV .