Infofinanciar > Lumea la zi > Cum va trece Germania de iarnă fără gaz rusesc? Cărbunul și petrolul, planul de rezervă
Lumea la zi

Cum va trece Germania de iarnă fără gaz rusesc? Cărbunul și petrolul, planul de rezervă

Gaz Rusesc Sursa foto Observator
Sursa foto: Observator

Situația Germaniei pentru iarna următoare este încă neclară. Nu se știe dacă aceasta va putea trece cu bine. La momentul actual, rezervele nu sunt pline până la limită, iar provizile pentru Nord Stream 1 nu au fost satisfăcute.

Rezervele Germaniei în ceea ce privește gazul sunt pline doar 65%. Dacă gazelle nu vor fi suficiente, acest lucru va duce la o tulburare economică enormă, întrucât oficialii nu au reușit să găsească un înlocuitor pentru gazul rusesc.

„Unitățile de depozitare a gazelor sunt pline în proporție de 65%. E mai bine decât în ​​săptămânile precedente, dar nu suficient pentru a supraviețui iernii fără gaz rusesc”,a transmis Klaus Mullet, șeful Agenției Federale de Rețea.

Potrivit Antena 3, viitorul acesta este incert, întrucât nu se știe cât gaz va mai fi livrat prin conducta Nord Stream 1. Potrivit unor surse, Germania ar putea opri aprovizionarea către țările învecinate dacă aceasta nu ar avea suficiente gaze.

Modelul de afaceri german s-a bazat în cea mai mare parte pe importul de energie ieftină.

Va fi un viitor incert pentru Germania

Deasemenea, având în vedere situația actuală, Canada a returnat turbina pentru Nord Stream 1, turbină blocată la Montreal din cauza sancțiunilor europene impuse Rusiei. Țara de peste ocean a fost de acord și cu reparațiile echipamentelor de conducte pe o perioadă de doi ani.

Pe 15 iulie, Germania a anunțat că nu va mai cumpăra cărbun de la 1 august.

Robert Habeck, ministrul german al economiei a vorbit la postul de televiziune Deutschlandfunk despre „scenariul de coșmar” care ar putea fi posibil.

„S-ar putea ca gazul să curgă din nou, poate mai mult decât înainte. Se poate întâmpla, de asemenea, să nu vină nimic. Trebuie să ne pregătim cu onestitate pentru cel mai rău scenariu și să facem tot posibilul pentru a încerca să facem față situației”, a spus acesta.

Germania este cel mai mare consumator de gaz rusesc din Europa. Aceasta a oprit ratificarea noului gazoduct Nord Stream 2 din Rusia din cauza izbucnirii războiului din Ucraina.

Oficialii germani au lucrat la un plan de salvare pentru Uniper, întrucât aceasta a fost supusă unei dificultăți financiare de la începutul răzbiului din Ucraina. Compania a cerut un pachet de salvare de la Berlin, conform Business Insider, acest lucru va duce la preluarea de către guvern a unui pachet de acțiuni pentru gigantul de utilități.