Info

Schimbări drastice de temperatură! Finalul lunii aduce vreme rece și precipitații în mai multe zone din țară

Schimbări drastice de temperatură! Finalul lunii aduce vreme rece și precipitații în mai multe zone din țară
sursa foto: spectrum news

Prognoza ANM pentru săptămânile următoare arată o schimbare drastică a temperaturilor, care s-au plasat cu mult peste medie la începutul acestei luni. În săptămâna ce urmează, temperaturile scad către normalul perioadei, fiind însoțite de precipitații în cea mai mare parte a țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 14 noiembrie – 12 decembrie, conform căreia ne așteaptă o răcire a vremii, după o perioadă în care temperaturile medii au fost peste normalul perioadei, iar precipitațiile deficitare. Pentru perioada următoare, în majoritatea regiunilor, vom avea temperaturi specifice perioadei, dar și precipitații în regim normal. Meteorologii anunță mai frig în nord, est și sud, în timp ce în vest se păstrează vremea bună, cu temperaturi de 17 grade Celsius.

Tendința se va menține și-n a doua săptămână de prognoză. Sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie vor fi marcate de o răcire accentuată, conform estimărilor de astăzi, temperaturile urmând a fi mai coborâte decât în mod normal. În intervalul 5 – 12 decembrie, vor fi temperaturi specifice perioadei de iarnă, iar precipitațiile vor fi normale perioadei.

Vremea în țară

Dimineața de luni a adus ceață și temperaturi scăzute în mai multe regiuni, alături de înnorări şi condiţii de burniţa. În Dobrogea va fi ceaţă la începutul zilei, urmată de înnorări persistente mai târziu. Temperaturile scad faţă de duminică şi se opresc la 12-13 grade Celsius,  valori apropiate de normalul acestei perioade, conform ProTV.

În Moldova sudică şi în nordul Muntenie se păstrează tendința de răcire față de ziua anterioară. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei,  dar s-ar putea să cadă burniţă, iar temperatura maximă este de 12 grade. Aceeași situație se găsește și în jumătatea nordică a Moldovei şi în, unde sunt condiţii de burniţa, iar maximele, în scădere faţă de ziua trecută, se încadrează între 9 şi 13 grade Celsius.

Deși ziua a început cu ceață și în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, soarele se va arăta la orele prânzului, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri, cu maxime de 14 grade. Vremea frumoasă rămâne în vestul țării, în ciuda condițiilor de ceață matinală și înnorări ușoare. Maxima va fi în zona Banatului și va atinge 17 grade.

Vremea frumoasă este așteptată și în Oltenia, chiar dacă în primele ore s-a lăsat ceaţa pe la câmpie. După prânz ar trebui să avem atmosferă foarte plăcută, cu soare maxime de până la 16 grade.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti ziua începe cu nori de joasă altitudine sau ceaţă, cu o însorire ușoară la ora prânzului, dar tendința de răcire persistă, temperatura nu va mai trece de 13 grade. La noapte mai sunt ceva condiţii de ceaţă, iar minimele ating 5 grade în centrul oraşului şi 3 grade la periferie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11-13 grade, iar cea minimă de 3-5 grade Celsius, potrivit ANM.

În primele zile ale săptămânii,  aceste condiții se păstrează constante, exceptând ziua de miercuri, când temperaturile vor atinge o maximă de 16 grade Celsius, fiind și ultima zi de vreme frumoasă în Capitală. Începând de joi, vremea se va răci și va deveni normală pentru această perioadă. Cerul va fi noros și temporar vor apărea precipitații, iar vântul va sufla în general moderat ziua, iar noaptea slab. Temperatura maximă va fi de 10 grade, iar minima de 1-3 grade Celsius.