Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Meteorologii anunță prognoza meteo
Info

Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Meteorologii anunță prognoza meteo

b365.ro
Sursa foto: b365.ro

Au apărut informații noi cu privire la prognoza meteo. Experții de la Administrația Națională de Meteorologie au oferit informații actualizate cu privire la vremea de Paște și de Florii ce surprind câte grade vor fi înregistrate în țară între 27 martie și 24 aprilie în anul actual.

Foarte mulți români vor să își pregătească din timp planul de sărbători și vacanțe, prin urmare, aceștia deja au stabilit cum o să-și petreacă vacanța de Paște și de Florii. Acum, rămâne de văzut dacă vremea le va fi aliat, sau le va sta în cale. Prognoza meteo a primit un update din partea experților din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, astfel se va afla cu exactitate care va fi temperatura de sărbători, și cum trebuie adaptate planurile în funcție de ea.

Prognoza ANM

În 2023, în perioada 27 martie și 24 aprilie, vremea se va răci ușor,  gradele scăzând în proporții mici în zonele intracarpatice, fiind puțin mai frig decât ar fi normal în această perioada, în restul regiunilor, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna aceasta, așa cum este menționat și mai sus, până la data de 3 aprilie, anunță temperaturi puțin mai mici față de cele care ar fi fost așteptate în această perioadă pentru zonele intracarpatice. În ceea ce privește celelalte regiuni, temperaturile se vor afla, majoritar, în proximitatea celor obișnuite.

Și în perioada cuprinsă între 3 și 10 aprilie lucrurile stau la fel. Gradele de afară vor scădea cu câteva procente mai mult decât cele specifice acestei perioade a anului din zonele intracarpatice, iar în restul teritoriilor, valorile temperaturilor vor fi aproximative cu cele normale pentru intervalul menționat.

Toate zonele României, în perioada cuprinsă între 10 și 17 aprilie, vor avea temperaturi medii, și se vor afla în majoritatea timpului, în apropierea valorilor normale pentru perioada aceasta. Regimul pluviometric, de asemenea, va fi unul specific perioadei de timp, conform meteorologilor.

Cât despre ultima săptămână asupra căreia s-a făcut prognoza, între data 17 și 24 aprilie, pe întreg teritoriul României, media făcută pe valorile temperaturilor se va afla în proximitatea celor obișnuite pentru acest interval de timp. În ceea ce privește valoarea precipitațiilor, ele vor apărea în abundență în ce vizează majoritatea României, însă, cu predilecție va apărea zonele montane, conform spynews.ro.

Încălzirea globală

Se așteaptă ca temperatura medie globală să crească cu aproximativ 0,2°C pe deceniu în următoarele două decenii. Continuarea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul actual sau peste nivelul actual ar determina o creștere suplimentară a temperaturilor globale și multe alte schimbări climatice în secolul XXI.

Cele mai bune estimări ale creșterilor preconizate ale temperaturii globale din anii 1980 până la sfârșitul secolului XXI variază între 1,8°C (1,1 – 2,9°C) și 4°C (2,4 – 6,4°C) pentru scenariile IPCC care nu iau în considerare măsuri de atenuare suplimentare în afara celor deja în vigoare în 2000.

Se preconizează că nivelul mediu global al mării va crește cu 18 până la 59 cm până la sfârșitul secolului XXI. Se preconizează că încălzirea va fi cea mai mare deasupra uscatului și la latitudini nordice înalte și cea mai mică deasupra Oceanului Sudic și a unor părți din Oceanul Atlantic de Nord. Printre alte schimbări preconizate se numără acidificarea oceanelor, reducerea stratului de zăpadă și a gheții marine, valuri de căldură și precipitații abundente mai frecvente, ciclonii tropicali mai intenși și curenți oceanici mai lenți.

Încălzirea și creșterea nivelului mării cauzate de activitățile umane vor continua timp de secole, fără a conta stabilizarea concentrațiilor de gaze cu efect de seră. Dacă încălzirea va persista timp de mai multe secole, aceasta ar putea duce la topirea completă a calotei glaciare a Groenlandei, ceea ce ar duce la creșterea nivelului global al mării cu aproximativ 7 m, potrivit greenfact.org.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.