Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea astăzi? Temperaturile vor fi la extreme în unele părți ale țării
Info

Cum va fi vremea astăzi? Temperaturile vor fi la extreme în unele părți ale țării

Februarie a ieșit din tipar cu temperaturi record
Sursa foto: evz.ro

Meteorologul ANM, Meda Andrei într-o intervenție la un post de televiziune a vorbit despre evoluția condițiilor meteorologice în perioada următoare. Estimările Administrației Naționale de Meteorologie nu sunt prea îmbucurătoare și, indicat ar fi să păstrăm în continuarea hainele groase căci vremea va fi în mare parte rece și mohorâtă.

Termometrele vor indica în cursul zilei de mâine temperaturi între 16 și 24 de grade Celsius, altminteri valori normale pentru această perioadă a anului, însă acest lucru nu va fi valabil și în ultima zi a săptămânii când vremea se va răci în special în zona de nord-est a țării.

Temperaturile vor varia în țară

„Astăzi si mâine să stiți că temperaturile sunt cât se poate de placute, în general între 16 si 24 grade așadar, temperaturi normale pentru aceasta data, dar este adevărat ca de duminica începe să se răcească. Această răcire se va resimți astăzi, de fapt duminică, în partea de nord nord-est a țării”, a precizat meteorologul Meda Andrei.

În ceea ce privește regiunea Moldovei, temperaturile nu vor depăși 11 grade Celsius, după care, treptat răcirea se va simți și în restul regiunilor.

Săptămâna viitoare maximele termice vor stagna în jurul temperaturii de 19 grade Celsius, în timp ce în Moldova, estul Transilvaniei și Dobrogea, maximele se vor situa între 13-14 grade Celsius, în timp ce la nivelul întregii țări vom avea maxime cuprinse între 14-18 grade Celsius, ceea ce reprezintă valori sub normal.

„În zona Moldovei, acolo nu se vor mai depăși 10-11°C apoi, treptat, aceasta răcire se va resimti și în celelalte regiuni, astfel că pe parcursul săptămânii viitoare nu se vor mai trece de 19°C, iar prin Moldova, estul Transilvaniei, Dobrogea, temperaturile maxime vor fi de cel mult 13-14 grade, așadar, la nivelul întregii țări, săptămâna viitoare vom avea maxime cuprinse în general între 14 și 17- 18 grade, ceea ce reprezinta valori sub ceea ce ar trebui sa avem în mod normal în aceasta perioada în care ne aflăm”, a adăugat specialistul ANM.

„Pentru perioada în care ne aflăm, valorile normale s-ar încadra undeva între 17 și 25 de grade Celsius.

În București vremea va fi rece

În Capitală, pentru săptămâna viitoare  meteorologii au anunțat că vremea se va menține la fel de rece. Însă, în următoare două zile vremea va fi ceva mai blândă iar soarele va încălzi termometrele până pe la 20 de grade Celsius.

În privința regimului pluviometric, ploile se vor manifesta izolat pe suprafețe mici, în special în zona de deal și de munte, după care începând cu luni acestea se vor muta treptat în nordul țării urmând ca în cursul zilei de marți să ajungă în zonele de sud și sud-vest a teritoriului.

Pe litoralul Mării Negre turiștii nu vor beneficia de temperaturi mai prietenoase, în acest weekend nu va ploua, însă vântul va sufla cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, prin urmare chiar dacă temperaturile vor oscila între 15-17 grade Celsius din cauza vântului, temperatura resimțită va fi mult mai mică. De asemenea, de luni și marți ne putem aștepta ca ploile să ajungă și pe litoral, potrivit Realitatea.