Infofinanciar > Info > Se schimbă vremea radical în România! Un anticiclon destul de puternic se abate asupra țării
Info

Se schimbă vremea radical în România! Un anticiclon destul de puternic se abate asupra țării

Prognoza meteo pentru România
sursa foto: monden.ro

Meteorologii au anunțat recent că vine iar frigul la nivel național, după ce un anticiclon considerat destul de puternic se abate asupra României în zilele următoare, făcând ca temperaturile să scadă semnificativ de la o zi la alta.

Veștile nu sunt cele mai bune la începutul lunii mai, după ce specialiștii au transmis că vremea rămâne capricioasă și săptămâna viitoare, cu alternanțe serioase între căldură și răcoare. Mai mult, vom avea parte de adevărate contraste regionale. În același timp, sunt șanse ridicate pentru precipitații însemnate cantitativ, mai ales în vestul și centrul țării.

Perioadă de vreme schimbătoare în România

Specialiștii în meteorologie spun că avem parte de o dinamică atmosferică activă la nivelul continentului european, iar România nu scapă de efectele negative ale vremii. Astfel, în regiunile nordice, aerul este încă rece după lungile luni de iarnă, în timp ce la tropice este tot mai cald din cauza soarelui foarte puternic. Din acest motiv, masele de aer formate în aceste regiuni se întâlnesc frecvent deasupra zonelor temperate, așa cum este și România, motiv pentru care vremea pare nehotărâtă.

Cu toate că weekendul din zilele următoare va începe cu soare și temperaturi cuprinse între 18 – 24 de grade, începând de duminică se va înnora în cea mai mare parte din țară, motiv pentru care temperaturile vor scădea brusc și vor ajunge la 10 – 16 grade Celsius, mai ales în nord și nord-est. În același timp, local, sunt așteptate și ploi. De asemenea, în zonele din vest și sud-vest, vremea se va menține în continuare destul de caldă, cu maxime de peste 20 de grade.

Săptămâna viitoare se instalează un anticiclon la nivel național

Practic, conform prognozelor, în prima parte a săptămânii viitoare, la est de România se va instala un anticiclon destul de puternic, care va persista până spre sfârșitul săptămânii, în timp ce un areal de presiune mai scăzută va acoperi partea nord-vestică și centrală a Europei. Din acest motiv, România se va afla chiar între cele două formațiuni barice, astfel că ne putem aștepta la contraste destul de mari între regiuni, transmite meteoradar.ro.

În estul țării vremea va fi răcoroasă, însă cu ploi decât pe areale restrânse. La începutul săptămânii, minimele vor fi mai coborâte în unele dimineți, dar ulterior cerul va fi mai mult noros și temperaturile nu vor mai scădea atât de mult pe timpul nopții.

Nu în ultimul rând, în jumătatea vestică a țării sunt prognozate precipitații mult mai însemnate cantitativ. Potrivit unor scenarii, cantitățile de apă ar putea atinge chiar până la 30-50 l/mp în unele zone. Pentru moment, nu e clar cât se vor extinde aceste ploi spre est și care regiuni vor fi afectate mai puternic.

Veștile bune vin abia spre sfârșitul săptămânii viitoare, atunci când anticiclonul din est se va retrage treptat, permițând astfel avansul unei mase de aer mai cald. Cu toate că încălzirea nu va fi una foarte puternică, temperaturile vor crește în mai toate regiunile, ajungând la maxime de peste 25 – 26 de grade.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.