Infofinanciar > Info > Cum se acorda în 2024 concediul medical pentru îngrijirea copilului
Info

Cum se acorda în 2024 concediul medical pentru îngrijirea copilului

Tata bebelus
Sursa foto dreamstime.com

Cum se acorda în 2024 concediul medical pentru îngrijirea copilului. Concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav este disponibil atât pentru părinții naturali, cât și pentru cei adoptivi sau tutorii legali.

Cu condiția ca aceștia să fi cotizat la sistemul public de sănătate. Timp de cel puțin șase luni în ultimele 12 luni premergătoare solicitării concediului.

Durata standard a vârstei copilului pentru acordarea acestui concediu s-a modificat de la 7 la 12 ani. Poate ajunge până la 18 ani în cazul copiilor cu handicap.

Majorarea vârstei copilului este justificată de faptul că un copil de șapte ani nu ar putea sta singur acasă și să se îngrijească în mod responsabil.

Psihologii, sugerează că vârsta minimă la care un copil poate fi lăsat singur în casă pentru o perioadă scurtă este de 12 ani.

Pentru a primi indemnizația pentru îngrijirea copilului în 2024, salariatul trebuie să îndeplinească condiții specifice. Cum ar fi cotizarea la sistemul public de sănătate timp de cel puțin șase luni în ultimele 12 luni, conform stiripesurse.ro.