Infofinanciar > Info > Cum să trecem mai ușor peste caniculă? Câteva sfaturi practice
Info

Cum să trecem mai ușor peste caniculă? Câteva sfaturi practice

caniculă (Sursă foto: unica.md)
sursă foto: unica.md

Vremea din zilele acestea nu este chiar una prietenoasă, de pe urma temperaturilor foarte ridicate și a unei senzații accentuate. Însă, potrivit meteorologilor, situația nu se va schimba în zilele care urmează.Tocmai de aceea, este foarte bine să avem mare grijă căci, pe o astfel de vreme, sănătatea noastră este pusă în pericol.

Chiar și așa, există câteva trucuri practice și ușor de realizar pentru a ne feri mai ușor de aceste temperaturi și de eventualele probleme de sănătate. Iată doar câteva exemple:

Cum să ne ferim de caniculă?

Câteva sfaturi practice

3) Specialiștii recomandă pe mai departe evitarea pe cât posibil a bputurilor alcooloce sau a celor ce conțin cofeină, asta mai ales în intervalul de timp 11:00 – 17:00, parte a zilei în care Soarele bate foarte puternic, iar căldura se resimte cu intensitate. Ar fi de poreferat ca între aceste rore să se consume mai multă apă, fie aceasta plată sau minerală, sucuri naturale sau chiar limonadă.

4) Pe partea de mâncare, există și aici câteva reguli simple și ușor de urmat. Ar fi mai bine pentru sănătatea noastră în aceste zile și să trecem mai ușor peste temperaturile foarte mari dacă am evita mâncărurile grase sau cele picante. Acestea pot crește metabolismul și pot genera chiar căldură în întreg organismul. Specialiștii sunt de părere că în astfel de zile, cel mai bine ar fi să consumăm alimente și preparate cât mai simple și ușoare, și poate și bogate în apă. La această categorie intră fructele, legumele, salatele, iarturile sau brânza, informează realitatea.net.