Infofinanciar > Info > Cum poți să reduci cheltuielile? Patru sfaturi care te vor ajuta să economisești bani la factura de curent
Info

Cum poți să reduci cheltuielile? Patru sfaturi care te vor ajuta să economisești bani la factura de curent

Bani Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto Antena 3 CNN

În contextul crizei energetice, tot mai mulți români se regăsesc în imposibilitatea de a-și plăti facturile la energia electrică. Există, însă, și câteva soluții sugerate de specialiștii în domeniu, care pot contribui la scăderea consumului de energie, și implicit, a prețului facturilor.

Aparatele noi A+++ sunt cele pe care experții ne sfătuiesc să le cumpărăm și să le folosim, deoarece nu consumă multă energie.Un astfel de aparat consumă cu aproximativ 60% mai puțină energie decât un aparat mai vechi de o categorie inferioară. Experții estimează că investiția se va amortiza în 8-10 luni.

Înlocuirea electrocasnicelor vechi

De asemenea, ei avertizează împotriva utilizării echipamentelor vechi, deoarece acestea consumă multă energie (mașină de spălat, aparat de aer condiționat, frigider).

Experții sunt de acord că utilizarea becurilor eficiente din punct de vedere energetic (LED) este o modalitate excelentă de a reduce drastic consumul în timp. Chiar dacă sunt costisitoare, în timp, investiția ne va permite să reducem plata facturilor, potrivit Antena 3 CNN.

Chiar dacă presupunem că becurile obișnuite nu folosesc multă energie, consumul lor global ar putea fi destul de considerabil (având în vedere că proprietarul are mai multe becuri în casă).

Folosirea panourilor solare poate aduce beneficii semnificative pentru locuințe, printre care: reducerea semnificativă a consumului de energie electrică pe o perioadă lungă de timp, instalarea simplă, întreținerea simplă și recuperarea rapidă a investiției, având în vedere tarifele actuale la electricitate. Acestea sunt deosebit de potrivite pentru clădirile rezidențiale sau comerciale cu suprafețe enorme.

Fondurile guvernamentale te poate scăpa de cheltuieli

În plus, în cazul în care proprietarul generează mai multă energie decât are nevoie, acesta va putea „pompa” surplusul de energie în rețeaua națională prin stocarea acesteia.

Accesarea anumitor programe guvernamentale poate ajuta la acoperirea costurilor de instalare a panourilor solare (care subvenționează o mare parte din investiție). În acest mod, persoanele care sunt interesate de această metodă nu vor trebui să cheltuiască foarte mulți bani. Panourile însă pot fi de mai multe tipuri: cele care convertesc energia solară în electricitate și cele care convertesc energia solară în căldură.

Potrivit experților, o astfel de investiție este extrem de rentabilă și merită pentru a reduce drastic costul facturilor de energie electrică.

Toată lumea face greșeala de a uita să stingă lumina când părăsește o cameră. Pentru a reduce și mai mult cheltuielile cu energia electrică, este indicat să se utilizeze întrerupătoare cu detectare a prezenței sau variatoare pentru a reduce intensitatea luminii.