Infofinanciar > Info > Cum mai arată topul celor mai bogați oameni din lume! Marck Zuckerberg, fondatorul Facebook, n-a prins o poziție în top zece
Info

Cum mai arată topul celor mai bogați oameni din lume! Marck Zuckerberg, fondatorul Facebook, n-a prins o poziție în top zece

adpm.ro
FOTO: adpm.ro

Cei mai avuți oameni ai lumii își mențin statutul chiar și după ce au pierdut sume astronomice. Pe prima treaptă a celor mai bogați oameni din lume se află un personaj extrem de cunoscut. Patronul Tesla, deși a pierdut peste 100 de miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index, rămâne în continuare cel mai bogat om al lumii cu nici mai mult nici mai puțin de 170 de miliarde de dolari.

Acesta mai deține Space X, Neuralink și Twitter. Musk a pierdut o sută de miliarde de euro după ce acțiunile companiei Tesla au ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie. Pe treapta a doua a topului se află Bernard Arnault, acesta este proprietar peste cel mai mare conglomerat din industria luxului și are o avere estimată la 157 de miliarde de dolari.

Cei mai bogați oameni din lume

Ultima treaptă a podiumului este completată de cea mai bogată persoană din India și anume omul de afaceri Gautam Adani, deținătorul afacerilor portuare din India, recent averea acestuia a crescut cu peste 53 de miliarde de dolari, acesta dispune în conturi de 129 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon ajunge pe locul 4 după ce, în 2022 a pierdut 86 de miliarde de dolari. Filantropul american are o avere estimată la 116 miliarde de dolari.

Topul mai este completat de fondatorul Microsoft Bill Gates cu avere estimată la începutul anului 2022 de peste la 120 de miliarde de dolari. Warren Buffet face și el parte din top 10 cei mai bogați oameni ai Planetei, Forbes îl plasa în februarie pe locul 7 având o avere de 114 miliarde de dolari.

Cei mai bogați români din lume

Surpriza vine din partea miliardarului Mark Zuckerberg care nu a ”prins” o poziție în top 10 cei mai bogați oameni ai lumii, acesta, potrivit informațiilor oferite de Forbes, averea fondatorului Facebook a fost estimată în februarie la 84,5 miliarde de dolari. CEO-ul Meta, WhatsApp și Instagram a pierdut peste 30 de miliarde de dolari în doar două zile de tranzacționare, potrivit antena3.ro.

În topul extins prezentat de Forbes sunt incluși și șase compatrioți, Daniel Dineș este cel mai bogat român, fondatorul UiPAth are o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari si a ocupă locul 1053 în clasamentul Forbes.

Locul 1818 este împărțit de Ions Stoica, Ion Țiriac și Matei Zaharia, fiecare având o avere de 1,6 miliarde de dolari.

Frații Pavăl, fondatorii Mobexpert, se află pe pozițiile 1929 și 2578 cu o avere de 1,5 miliarde de dolari Dragos Pavăl îl întrece pe fratele său Andrei, cel din urmă deține 1 miliard de dolari.