Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea joi, 14 martie? Ploile nu ne dau pace
Info

Cum va fi vremea joi, 14 martie? Ploile nu ne dau pace

ploi torențiale Sursă foto Cancan
Sursa foto: arhiva companiei

În cea mai mare parte a României temperaturile vor fi unele normale pentru acest interval al anului. Cele mai mari valori din termometre se vor situa între 3 și 13 grade Celsius. Cum va fi vremea în țara noastră în data de joi, 14 martie.

Pe perioada nopții cerul va fi unul noros. În majoritatea teritoriului vor fi precipitații. Vor fi și ploi. Însă, în jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei vor exista precipitații mixte.

Precipitații în România

În zonele de munte, cu precădere în cele care depășesc 1.200 de metri altitudine, vor predomina ninsorile. Se va depune un strat de zăpadă, local consistent. În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania şi Muntenia, local precipitaţiile vor fi moderate. Se vor acumula 10…15 l/mp.

Vântul își va face și el simțită prezența. Va sufla slab și moderat, însă în extremitatea de sud-vest şi în sud-est vor exista ușoare intensificări. Cele mai mici temperaturi se vor încadra între -1 și 8 grade Celsius. Izolat vor exista și condiții de ceață.

Vremea pe 14 martie

Pe data de 14 martie, joi, în cea mai mare parte a României, temperaturile se vor situa în jurul celor care sunt normale pentru această perioadă. În cea mai mare parte a Transilvaniei şi Munteniei cerul va fi înnorat. De asemenea, tot în aceste zone, se vor acumula cantități de apă de 10… 15 l/mp.

În zonele de munte, și mai ales la altitudini care trec de 1.200 de m, predominante vor fi ninsorile. În plus, aici se va depune un strat de zăpadă. Precipitații mixte vor exista în jumãtatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei.

Pe arii restrânse, vântul va sufla slab și moderat. Vor exista, însă, și zone în care acesta se va intensifica, precum sud-estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest.

Cele mai mari temperaturi care se vor înregistra vor fi mai mici în regiunile extracarpatice comparativ cu intervalul precedent. Acestea se vor situa între 3 și 13 grade Celsius. Cele mai mici temperaturi vor fi cuprinse între -1 și 6 grade Celsius. Pe perioada nopții, dar și de dimineață, izolat, vor exista condiții de ceață.

Vremea în București

În Capitala României, pe perioada nopții, cerul va fi noros. Temporar va ploua. De asemenea, și vântul va sufla slab până la moderat. Cele mai mici temperaturi care se vor înregistra aici vor fi cuprinse între 4 și 5 grade Celsius.

Temperaturile care se vor înregistra pe parcursul zilei se vor situa în jurul celor care sunt normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi în cea mai mare parte noros. Temporar vor exista și ploi. Totodată, prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 5…10 l/mp.

Cea mai mare temperatură care se va înregistra va fi de 9 grade Celsius. Cele mai mici vor fi cuprinse între 3 și 4 grade. În plus, presiunea atmosferică va fi în creștere, transmite observatornews.ro