Infofinanciar > Lumea la zi > Criza îngrijirii. Modul în care Congresul din SUA votează asupra finanțării ar putea înclina balanța în 2024
Lumea la zi

Criza îngrijirii. Modul în care Congresul din SUA votează asupra finanțării ar putea înclina balanța în 2024

SUA dolar
Sursa foto: Arhiva companiei

Națiunea SUA se află în fața unei prăpastii, iar timpul pentru automulțumire a trecut. Familiile noastre muncitoare, forța noastră de muncă și comunitățile noastre se luptă cu o criză de proporții monumentale. Este o criză care se pregătește de mult prea mult timp.Acesta este momentul să o abordăm cu capul sus. Trebuie să reducem efectiv costurile pentru familiile muncitoare, pentru că asta își doresc alegătorii.

În sălile sfințite ale Congresului din SUA, manevrele politice și ciocnirile ideologice au ocupat locul central. În același timp, însăși bătăile inimii națiunii noastre – bunăstarea familiilor muncitoare – atârnă în balanță.

Criza îngrijirii în SUA

Am asistat la haosul care a dus la înlăturarea istorică a președintelui Camerei Reprezentanților. Acesta a lăsat corpul nostru legislativ în dezordine timp de trei săptămâni lungi. Iar acum, pe măsură ce cele 45 de zile de amânare a închiderii guvernului se apropie de final, ne aflăm din nou la punctul de plecare, cu un ceas care ticăie amenințător.

Dar aceasta nu este o criză obișnuită. De la ultima sperietură provocată de închiderea guvernului, țara noastră se află pe marginea unei catastrofe. Aceasta amenință să distrugă viețile a milioane de oameni. Vorbim despre prăpastia privind îngrijirea copiilor. Aceasta este o catastrofă declanșată de expirarea, la sfârșitul lunii septembrie, a fondurilor de ajutor pentru îngrijirea copiilor din epoca pandemiei.

Consecințele sunt înfricoșătoare și încep să se producă acum. Până la unul din trei centre de îngrijire a copiilor ar putea fi închis în curând. Nu este vorba doar de cifre. Este vorba despre viitorul a 3,2 milioane de copii și al familiilor lor, care s-ar putea trezi în curând fără un colac de salvare. Acest lucru se adaugă la faptul că, în mai mult de jumătate din statele acestei țări, îngrijirea copiilor costă mai mult decât taxa de școlarizare la facultate. Acest lucru paralizează familiile care muncesc atunci când trebuie să plătească facturile și trebuie să fie abordat.

Mai pot fi copiii salvați?

Acesta este un moment de cumpănă pentru noi toți. Criza din SUA îi pune pe părinții care muncesc și pe cei care îngrijesc copii în fața unei alegeri de neconceput. Aceștia trebuie să aleasă între mijloacele lor de trai sau îngrijirea copiilor lor. Consecințele se răsfrâng asupra fiecărei fațete a societății. Se remarcă un impact nu numai asupra familiilor, ci și asupra valoroșilor lucrători din domeniul îngrijirii. Acestea sunt în marea lor majoritate, femei de culoare. Această criză subliniază rolul critic al lucrătorilor din domeniul îngrijirii care au grijă de propriile familii, îngrijindu-i în același timp pe cei dragi și comunitățile noastre.

Experților politici le place să vorbească despre prețul benzinei, al laptelui și al altor cheltuieli. Totuși, ei neglijează prețul serviciilor de îngrijire a copiilor. Costul mediu al produselor alimentare pentru o familie de patru persoane în America în 2023 este de 973 de dolari pe lună. Peste 60% dintre salariați nu își pot permite o locuință modestă cu două camere de închiriat în timp ce au un singur loc de muncă cu normă întreagă. Cât cheltuiește o familie medie pe lună pentru un singur copil? Aproape 1.000 de dolari. Între timp, salariul minim federal rămâne la 7,25 dolari.

În timp ce administrația Biden-Harris continuă, pe bună dreptate, să lupte pentru a reduce costurile pentru familiile care muncesc, costurile pentru îngrijirea copiilor în SUA. Ba chiar continuă să depășească inflația cu peste 3 procente. Acest lucru, împreună cu creșterea cheltuielilor pentru alimente, benzină și locuințe, face ca îngrijirea copiilor să fie mult mai puțin accesibilă. Acest lucru se întâmplă în special pentru familiile cu venituri mici. Aceste cheltuieli depășesc adesea costul taxelor de școlarizare la colegiile publice. Matematica pur și simplu nu se potrivește.

Mai pot fi copiii Americii educați sau e mult prea scump?

Educația timpurie pentru copii primește o finanțare publică minimă. Aceasta este o altă povară financiară direct pe umerii părinților. Forța de muncă din domeniul îngrijirii copiilor se confruntă cu provocări semnificative din cauza salariilor și a beneficiilor inadecvate. Acest lucru duce la o forță de muncă în declin.

Cererea de finanțare internă de 16 miliarde de dolari a Casei Albe este un pas în direcția bună. Este esențial să recunoaștem că este o măsură temporară, o simplă măsură provizorie. Avem nevoie de soluții de durată care nu numai că reduc costurile pentru îngrijirea copiilor, dar asigură, de asemenea, îngrijirea de calitatea a copiilor noștri. Familiile ar trebui să poată lucra, știind că copiii lor sunt pe mâini bune. Lucrătorii din domeniul îngrijirii ar trebui să primească salarii echitabile.

Această cerere de finanțare ar trebui să servească drept model pentru o abordare mai cuprinzătoare a îngrijirii, care să răspundă nevoilor populației noastre îmbătrânite și să asigure o forță de muncă bine susținută în domeniul îngrijirii. Nu este vorba doar de abordarea unei probleme imediate; este vorba de remodelarea abordării noastre de îngrijire pe termen lung.

Criza ce are un impact asupra întregii națiuni

Criza din domeniul îngrijirii ne-a forțat pe toți să navigăm pe un teritoriu neexplorat. Lucrătorii din domeniul îngrijirii se confruntă cu amenințarea șomajului și a salariilor pierdute. În același timp, familiile sunt împovărate de consecințele grave ale pierderii accesului la îngrijire pentru copiii lor. Această criză nu cunoaște granițe. Are un impact asupra tuturor locuitorilor națiunii noastre. Dar este deosebit de dură pentru familiile de lucrători de culoare și de culoare maro, care suportă cea mai mare parte a greutății sale.

Realitatea este că fiecare persoană, indiferent de vârstă, rasă sau venit, va avea nevoie de îngrijire la un moment dat în viață. Acest lucru include fiecare membru al Congresului din SUA. Nu este un lux. este o necesitate universală pentru a alimenta și a menține economia noastră și pentru a-i proteja pe cei mai prețioși pentru noi.

2024 este șansa pentru o îngrijire mai bună a copiilor

Pe măsură ce ne apropiem de alegerile din 2024, este clar că îngrijirea este deja în mintea alegătorilor. Nu trebuie să îi convingem – este o realitate zilnică pentru mulți dintre ei. Accentul nu ar trebui să fie pus doar pe acceptarea acestei cereri de finanțare internă, ci pe construirea unei infrastructuri de îngrijire mai durabile și mai echitabile: concedii plătite, îngrijire în funcție de vârstă și de handicap, îngrijire a copiilor și grădiniță, precum și locuri de muncă și salarii bune pentru cei care oferă îngrijire. Aceasta este o oportunitate pentru democrați de a se ridica, de a fi îndrăzneți și de a susține cauza familiilor care muncesc, asigurându-se că îngrijirea rămâne o prioritate de top în națiunea noastră.

Alegerile pe care le facem acum, acțiunile pe care le întreprindem în Congres și deciziile pe care le susținem vor rezona cu alegătorii în 2024. Aceștia înțeleg valoarea îngrijirii copiilor la prețuri accesibile și recunosc faptul că îngrijirea nu este un privilegiu, ci o necesitate. Este o necesitate pentru economia noastră, pentru forța noastră de muncă și pentru familiile noastre. Prin reducerea costurilor de îngrijire a copiilor, ridicăm mijloacele de trai și speranțele familiilor care lucrează. Nu este vorba doar de voturi; este vorba de îndeplinirea promisiunii unui viitor mai luminos pentru toți, conform thehill.com.

Congresul are șansa de a acționa acum. Acesta este momentul democraților de a face un pas înainte și de a fi promotorii schimbării de care economia noastră are nevoie. Alegătorii sunt cu ochii pe noi.