Lumea la zi

Criza energetică pune în pericol sănătatea publică! Cele mai grave boli cauzate de frig fac mii de victime în Marea Britanie

realitatea.net

Un număr tot mai mare de oameni se vor îmbolnăvi și își vor vedea sănătatea înrăutățită dacă guvernul nu ia măsuri suplimentare pentru a limita creșterea prețurilor la energie, susține NHS.

Confederația NHS a declarat că Marea Britanie se confruntă cu o „criză umanitară”.

Grupul, care îi reprezintă pe șefii din domeniul sănătății, a declarat că mulți oameni vor fi nevoiți să aleagă între a renunța la mese pentru a-și încălzi casele sau a trăi în condiții de frig și umezeală.

Miniștrii au declarat că deja se iau măsuri și că NHS este sprijinit

Acestea includ plăți de 400 de lire sterline pentru fiecare gospodărie în această toamnă pentru a ajuta la plata facturilor de energie.

Cu toate acestea, într-o scrisoare adresată miniștrilor, liderii NHS au declarat că prețurile la energie în creștere rapidă, împreună cu alte presiuni legate de costul vieții, vor lăsa în continuare persoanele și familiile în fața unor alegeri imposibile.

Ce pot face dacă nu-mi pot plăti factura la energie?

De ce cresc prețurile atât de repede?

Facturile la energie vor ajunge la peste 4.200 de lire sterline pe an

Aceștia avertizează că, dacă oamenii sunt forțați să trăiască în case reci și nu-și pot permite să cumpere alimente nutritive, sănătatea lor se va deteriora rapid.

Condițiile reci pot duce la o creștere a afecțiunilor respiratorii, iar la persoanele în vârstă pot crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral.

Locuințele reci sunt deja legate de 10.000 de decese pe an, a declarat Confederația NHS.

Grupul a avertizat că riscul de îmbolnăvire legat de criza energetică ar veni în plus față de ceea ce mulți se așteaptă să fie una dintre cele mai grele ierni înregistrate vreodată din cauza combinației de epidemii de gripă, norovirus și Covid.

Matthew Taylor:”Mulți oameni s-ar putea confrunta cu alegerea de a sări peste mese pentru a-și încălzi casele

Pe lângă faptul că va duce la mai multe cazuri de boală și de îmbolnăvire, Confederația NHS a declarat că acest lucru va avea un impact major asupra sănătății mentale și a bunăstării.

Directorul executiv Matthew Taylor, fost consilier al Partidului Laburist, a declarat: „Mulți oameni s-ar putea confrunta cu alegerea îngrozitoare între a sări peste mese pentru a-și încălzi casele și a fi nevoiți să trăiască în condiții reci, umede și foarte neplăcute.

„Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la apariția unor focare de boală și de îmbolnăvire în întreaga țară și ar putea mări inegalitățile în materie de sănătate, înrăutăți șansele de viață ale copiilor și lăsa o cicatrice de neșters în comunitățile locale”.

De asemenea, el a declarat pentru Today Programme de la BBC că situația reprezintă o „problemă majoră de sănătate publică”, deoarece ar crește cererea asupra unui serviciu de sănătate care deja „întâmpină mari dificultăți” în a face față.

Mai mult de o treime dintre oamenii din Anglia, Țara Galilor și Scoția reduc deja cheltuielile cu alimentele și produsele de bază pentru a face față costului vieții, potrivit unui nou sondaj realizat luna aceasta.

Susținem NHS – afirmă miniștrii britanici

Guvernul a promis că gospodăriile din Anglia, Scoția și Țara Galilor vor primi în această toamnă 400 de lire sterline pentru a plăti facturile la combustibil în creștere, banii urmând să fie plătiți în șase tranșe.

Aproximativ opt milioane dintre cele mai sărace gospodării vor primi fiecare câte 1.200 de lire sterline.

Dar, de când a fost anunțată această politică, previziunile privind cât de mult ar putea crește costurile energiei au crescut.

Cele mai recente estimări ale firmei de consultanță Cornwall Insight sugerează că o gospodărie medie ar putea plăti mai mult de 4.200 de lire sterline pe an.

Asta înseamnă 355 de lire sterline pe lună, în loc de 164 de lire sterline în prezent.

Guvernul a declarat că nu va mai lua nicio măsură până când nu va fi numit un nou prim-ministru luna viitoare.

Ministrul de externe, doamna Truss, care este favorită la câștigarea cursei, a promis că va renunța la majorarea din aprilie a asigurărilor naționale pentru a ajuta gospodăriile, că va anula o creștere planificată a impozitului pe profit și că va suspenda temporar taxele ecologice pe facturile de energie.

Între timp, fostul cancelar Sunak a promis că va reduce TVA-ul pentru facturile de energie domestică de la 5% la zero și că va reduce cu 3p impozitul pe venit până la sfârșitul anului 2029.

Un purtător de cuvânt al guvernului a adăugat că miniștrii continuă să colaboreze îndeaproape cu NHS pentru a se asigura că serviciul este pregătit pentru presiunile iernii, inclusiv să ia măsuri pentru creșterea numărului de paturi de spital disponibile.

NHS se confruntă cu o criză de personal

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială a confirmat, de asemenea, că analizează modul în care ar putea recruta mai ușor personal din străinătate din cauza preocupărilor legate de lipsa de personal pe timp de iarnă.

Acest lucru vine după ce Times a relatat că Marea Britanie plănuiește o campanie de angajare în străinătate pentru centrele de îngrijire din Regatul Unit – iar managerii NHS ar putea fi trimiși în țări precum India și Filipine pentru a angaja mii de asistente medicale.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat: „Noul nostru grup de lucru pentru recrutare internațională ia în considerare modalități inovatoare de creștere a numărului de personal în domeniul sănătății și al asistenței sociale pentru adulți.

„Ca parte a acestui demers, vom colabora cu sectorul și cu experții în recrutare pentru a examina cum să recrutăm mai eficient personalul din străinătate în domeniul asistenței sociale pentru adulți.”

În noiembrie anul trecut, guvernul britanic a lansat o campanie de recrutare de îngrijitori în Anglia, în condițiile în care peste 100.000 de posturi sunt în prezent vacante în acest sector.

Potrivit NHS Employers la începutul acestei luni, există 105.000 de posturi vacante în NHS și 165.000 de posturi vacante în domeniul asistenței sociale.

O analiză a cifrelor realizată de BBC la începutul acestei luni a arătat că NHS din Anglia se bazează din ce în ce mai mult pe medici și asistente medicale recrutate din afara Regatului Unit și a UE.