Info

Critici dure la adresa cancelarului Karl Nehammer! Românii au luat cu asalt pagina sa de Facebook

karl nehammer
sursa foto black news

Pe fondul opoziției austriece susținută de cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Kerner, cu privire la aderarea României în spațiul Schengen, un val de critici la adresa Austriei s-a împrăștiat pe rețelele de socializare. Astăzi a avut loc votul decisiv privind aderarea României la spațiul Schengen. Austria s-a opus, fiind urmată de Olanda.

Votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet. Olanda a explicat în minuta ședinței că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar împotriva intrării Bulgariei.

Cetățenii români, revoltați de opoziția austriacă, care a dorit de la început întârzierea aderării României la spațiul Schengen, invocând motivul migranților ilegali care trec în blocul comunitar, nu s-au ferit să își exprime în mod direct și răspicat opiniile.

Românii aduc critici dure cancelarului austriac

La postarea de pe pagina de Facebook a cancelarului Karl Nehammer, în care acesta explică motivele de rezervă ale Austriei, mii de români au comentat, arătându-și disprețul și dezamăgirea. Dacă urmărim aceste comentarii, am putea spune că Nehammer este cea mai puțin plăcută persoană la momentul actual, așa cum articulează una dintre opinii

„În doar câteva zile ai reușit să devii cea mai urâtă și dezgustătoare persoană a poporului român. Din păcate gândești prea puțin și nu realizezi că poziția ta servește doar intereselor Rusiei. Au sabotat UE și valorile ei”, arată unul dintre comentarii, citat de Digi24.

Unul dintre comentarii îl compară pe cancelar cu președintele rus, Vladimir Putin, intuind către relațiile dintre Austria și Rusia, pe când altele cer boicotul total al produselor austriece de pe piața românească. Alte comentarii au tente umoristice ori ironice, pe când altele invocă traumele istorice ale românilor sub ocupația austriacă.

„Dragă cancelare, Azi la Nădlac a avut loc un accident mare de camion. Toți acești șoferi trebuie să aștepte chiar și 24 de ore doar pentru că se comportă complet aroganți în privința extinderii Schengen. Pe scurt, ești un Putin foarte, foarte mic!”

„Suntem mii de femei românce care fac naveta în Austria în fiecare lună, controale la frontieră și timp pierdut de fiecare dată! Gândește-te și la noi, avem destul stres!”

„Avem 60.000 de asistenți medicali și asistenți medicali care au grijă de părinții și bunicii tăi. Ne lăsăm familiile, copiii, bunicii și venim la voi lună de lună. Este inacceptabil să nu aprobați aderarea României la Schengen.”

Acuzațiile românilor față de Austria

„Domnu’ cancelar schimbă-ți poziția. Dacă nu,vom trimite la negocieri asul din mânecă. Soșoacă…” „Dacă la fiecare sucursală / filială / agenție austriacă ar fi minim două persoane care să-și retragă/transfere banii și să își închidă conturile sunt convins că în câteva ore îi dispare aroganța de pe chip”.

„Când Kremlinul îți face agenda, cauți să găsești și nod în papură să îți motivezi inepțiile. Sper ca România și Bulgaria să își folosească dreptul de veto împotriva tuturor intereselor Austriei.”

„Domnule Nehammer, în Germania a fost organizată o lovitură de stat, dar România nu este inclusă în Schengen. Acesta este umor de șnițel vienez!”

„Suntem proștii voștri? Ar trebui un boicot total asupra a tot ce este austriac în România, nu din partea autorităților că alea sunt slugile voastre, preșurile voastre, din partea populației ar trebui să primiți răspunsul.”

„Umblați cu șantaj, va doriți sa aveți acces la resursele României, faci jocul lui Putin. Vei fi hulit pentru mulți ani. Meritați blocaje pentru toate firmele ce desfășoară activități în România.”

„Ne-ați ținut Ardealul 1000 de ani în iobăgie și sărăcie, perioadă în care ne-ați exploatat pădurile, pământurile, forța de muncă .În toată perioada asta ați stat închiși în cetățile fortificate din localitățile transilvane și beneficiați de bunăstare și confort. Națiunea noastră sărăcită , subjugată și fără niciun drept cetățenesc avea interzis accesul în cetățile voastre de pe teritoriul nostru ,fiind cetățeni de „mâna a 3-a”.Acum în secolul XXI ne furați pădurile,ne exploatați pământurile , forța de muncă și vreți sa ne țineți la porțile ‘Cetății Europene’.Nu uitați, elitele românești v-au venit de hac la destrămarea imperiului, tot elitele noastre o sa vă facă mici și-n Europa.”