Infofinanciar > Educație financiară > Criptomonedele, pe masa G20! Se dorește un consens politic privind activele digitale pe bază de blockchain
Educație financiară

Criptomonedele, pe masa G20! Se dorește un consens politic privind activele digitale pe bază de blockchain

g20 cripto news.abplive.com
sursă foto: news.abplive.com

Reprezentanții țărilor membre din G20 au prezentat recent un plan de consolidare al unui consens politic privind criptomonedele.Cel mai probabil, se dorește reglementarea sectorului mondial al activelor digitale.

Statele membre ale acestei adunări mondiale au avansat ideea unui consens politic privind criptomonedele, ca urmare a creșterii popularității activelor digitale. Pe data de 14 decembrie, secretarul federal indian pentru afaceri economice, Ajay Seth, susține că acest plan presupune astfel implicații asupra economiei și sistemului monetar. „Reglementarea aceasta ar trebui acum să fie discutată și din punctul de vedere politic. De fapt, la G20, una dintre prioritățile care au fost puse pe masă este aceea de a ajuta țările să ajungă la un consens pentru o abordare politică a criptomonedelor”, a declarat Seth.

În plus, consensul acesta urmărește să analizeze și rolul criptomonedelor în sectorul bancar. Planul de reglementare a fost anunțat în timpul reuniunii interguvernamentale G20 a adjuncților din domeniul finanțelor și al băncilor centrale care a avut loc în India.

Accentul pus de G20 pe reglementarea criptomonedelor

La momentul actual, Adunarea G20 este un forum interguvernamental care cuprinde 19 economii de pe glog la care se adaugă și Uniunea Europeană, iar acum președinția este deținută de India. Cu New Delhi la cârma acestui organism, analiștii sunt de părere că în această perioadă India ar urma să domine regulile în definirea reglementărilor cripto la nivel mondial.

Posibilitatea consensului politic are ca scop să ajute diferitele jurisdicții să stabilească un cadru de reglementare, având în vedere că sectorul este foarte puțin pus la punct la nivel global. Decizia vine în urma prăbușirii bursei de cripto-monede FTX, care a dus la acuzații de ordin penal împotriva fondatorului Sam Bankman-Fried.

În general, colapsul fiind marcat de acuzații de fraudă, au existat apeluri repetate către instituții globale în privința reglementării eficiente a acestui sector economic.

Peisajul reglementării cripto din India

Este prioritar de remarcat faptul că India lucrează în prezent la adoptarea unui cadru local de reglementare a criptomonedelor. Cu toate acestea, țara a fost criticată pentru acest regim economic din stat și cum este acesta gestionat, iar său de reglementare a jucătorii din industrie l-au numit ca fiind „paralizant”.

În același timp, după cum a raportat Finbold, după ce Reserve Bank of India (RBI) a publicat nota sa conceptuală privind o monedă digitală a băncii centrale, instituția a primit rapid replici negative din partea jucătorilor din domeniul cripto, care au afirmat că guvernul de la New Delhi urmărește să „ucidă” sectorul.

Într-adevăr, RBI a susținut interzicerea criptomonedelor, menționând că o monedă digitală a băncii centrale este ideală pentru a contracara influența activelor digitale private, cum ar fi Bitcoin (BTC).

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.