Infofinanciar > Vocile afacerilor > Crina Ilie, HR Leader Genpact: „Cred că am învățat cu toții să ne raportăm la angajați și colegi acceptând în totalitate umanitatea lor”
Vocile afacerilor

Crina Ilie, HR Leader Genpact: „Cred că am învățat cu toții să ne raportăm la angajați și colegi acceptând în totalitate umanitatea lor”

Crina Ilie Sursa foto Arhiva personală
Sursa foto Arhiva personală

Crina Ilie ocupă funcția de leader HR în cadrul companiei Genpact. Aceasta a fost nominalizată la categoria HR în cadrul Topului Capital „Excelență în Management”.

Crina Ilie are o experiență de peste 25 de ani în resurse umane pentru regiunile Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America. Aceasta este pasionată de transformările fundamentale ce au loc în domeniul talentelor și de modul în acre organizațiile redefinesc concepte precum cultura organizațională, experiența angajatului și munca în regim remote.

Angajații și siguranța lor, pe primul loc pentru companie

A declarat pentru revista Capital că pentru anul 2022, cel mai de succes proiect implementat a fost introducerea modelului de lucru în întregime remote la scală pentru sute de angajați, dar și consolidarea celui hibrid pentru restul organizației. Acest lucru, cu siguranță, a fost accelerat de contextul pandemic, în care au fost puse la încercare sănătatea și siguranța angajaților.

„Cred că am învățat cu toții să ne raportăm la angajați și colegi acceptând în totalitate umanitatea lor”, a declarat Crina Ilie. Pentru anul 2023, aceasta, alături de compania din care face parte și-a propus o creștere a afacerii, dar și a numărului de angajați în România „cu accent pe extinderea în locații noi pentru Genpact”.

De asemenea, se dorește și majorarea numărului angajaților din sistemul remote, indiferent de locația în care se află ei în țară.

În ceea ce privește relația cu administrația locală sau centrală, Crina Ilie a spus că „înțelegerea constrângerilor și a modalităților de lucru cu autoritățile este un imperativ necesar pentru a opera cu succes”. Cu toate că pot apărea diverse impedimente, se preferă dialogul deschis și propunerea unor soluții alternative, care vizează respectul reciproc.

Oamenii au nevoie de schimbări

În ceea ce privește schimbările, HR Leader-ul de la Genpact a spus că s-a reconfirmat faptul că acestea sunt singurele constante din viețile oamenilor, mai ales „că avem resurse numeroase pentru a ne adapta și reinventa continuu”. De asemenea, aceasta a zis că modul de lucru hibrid va deveni preponderent și că „vom pune accente mult mai mult pe abilități și competențe decât pe roluri și poziții”. Fiind într-un domeniu de lucru în echipă, Crina Ilie a mărturisit pentru Capital faptul că „stima noastră de sine și acest wellbeing despre care se vorbește atât de mult sunt pozitiv influențate de calitatea mediului și a persoanelor cu care ne petrecem timpul”.

În ceea ce privește cel mai important proiect implementat în cadrul companiei Genpact, Crina Ilie a spus că a avut oportunitatea de a începe cu această industrie de servicii profesionale în anul 2006, când a ocupat funcția de manager de recrutare pentru România.

„Faptul că am contribuit la angajarea primilor 700 de colegi în Genpact, în mai puțin de un an, rămâne pentru mine o performanță. La acel moment, puneam accent pe competențele de limbi străine, cunoștințele digitale și capacitatea de învățare în procesul de selecție pe când acum avem specializări de nișă, competitive la nivel regional și global în echipa Genpact din România care se apropie de 3.000 de angajați”, a declarat Crina Ilie pentru Topul Capital Excelență în Management.