Infofinanciar > Lumea la zi > Cresc tensiunile între China și Marea Britanie. Au fost lansate acuzații false la adresa cetățenilor chinezi
Lumea la zi

Cresc tensiunile între China și Marea Britanie. Au fost lansate acuzații false la adresa cetățenilor chinezi

Marea Britanie si China, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto Arhiva companiei

China a acuzat sâmbătă Marea Britanie de acuzații false, „stigmatizare gratuită” și arestări arbitrare după moartea inexplicabilă a unui bărbat acuzat că a ajutat în mod ilegal serviciul de informații externe din Hong Kong.

Biroul Ministerului chinez de Externe din Hong Kong a declarat într-o declarație că a condamnat ferm Marea Britanie. Acest lucru se întâmplă pentru că a transmis acuzații false împotriva cetățenilor chinezi. Astfel, acestora le-a încălcat drepturile legale.

Actele Marii Britanii au fost „o stigmatizare gratuită a Chinei și arestări și urmăriri arbitrare ale cetățenilor chinezi în Regatul Unit”, a spus acesta, conform reuters.com.

Tensiunile dintre Beijing și Londra au crescut din cauza amplelor măsuri de securitate națională ale Chinei începând din 2019. Atunci, protestele pro-democrație, uneori violente, au cuprins Hong Kong. Orașul a fost o colonie britanică revenită sub controlul Beijingului în 1997.