Infofinanciar > Info > Credit de nevoi personale pentru români. Care sunt ofertele băncilor din țară
Info

Credit de nevoi personale pentru români. Care sunt ofertele băncilor din țară

credit. sursa credit fix
Sursa foto Arhiva companiei

Românii nu sunt străini de credite. Aceștia își fac credit imobiliar sau credit de nevoi personale. Înainte de a lua această decizie, ei merg la mai multe bănci din România pentru a vedea ofertele. Ulterior, o aleg pe cea care li se pare lor cea mai potrivită. De cele mai multe ori, românii se uită după o dobândă mică, o perioadă redusă pentru a înapoia  banii.

Dacă vor să-și achiziționeze o casă românii se duc la bancă și cer un credit imobiliar. Când vine vorba de cel de nevoi personale lucrurile stau diferit. Acesta se face în principal când românul are nevoie de bani și rapid. Acesta este cel mai populat printre români, dar și cel mai ușor de luat de la bancă.

Uneori, când vor să-și facă un credit de nevoi personale, pentru unele bănci, românii nici nu trebuie să se ducă la sediu. Aceștia pot accesa creditul direct de acasă online. Cei care aleg această opțiune pentru a-și face credit, vor beneficia și de o reducere a dobânzii. Când vine vorba de aceasta, cei mai mulți români optează pentru o dobândă fixă, însă sunt și unele cazuri în care aceasta poate varia.

Ce oferte au băncile din România

BCR, Banca Comercială Română, are aplicația de mobil prin care clienții pot accesa Creditul George. acesta poate fi accesat și la sediu. Creditul se acordă pe o perioadă de 60 de luni, echivalentul a 5 ani. Dobânda variază de la 9,79% la 19,99%. Totuși, există și reduceri de dobânzi în cazul anumitor clienți. Cei ce primesc salariu sau pensia într-un cont au o reducere de 1%, de exemplu.

O persoană ce are salariul la BCR și vrea să refinanțezi un credit la o altă bancă beneficiază de o reducere de 1,5%. Suma de 180.000 de lei este cea maximă pe care un român o poate accesa prin intermediul acestui credit de nevoi personale. Există și criterii de eligibilitate. Printre acestea se află vârsta între 18 și 65 de ani în cazul în care persoana este salariată, să nu aibă restanțe semnificative la credite, veniturile din salarii raportate la ANAF să fie în contul băncii. În ceea ce privește rata lunară pentru achitarea creditului aceasta variază.

Și Banca Transilvania oferă credite de nevoi personale. în cazul acesteia, dobânda este de la 8,40% la 18,50%. Trebuie menționat faptul că cea mai mică valoare a dobânzii se acordă românilor ce încasează salariul la banca în cauză. În caz contrat, cea mai mică valoare a dobânzii începe de la 10,25%. În cazul acestei bănci, suma maximă pe care o poate lua un român este de 250.000 de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă ce poate fi accesată prin intermediul unui astfel de credit la orice bancă din România. Printre criteriile de eligibilitate pe care persoana ce dorește să-și ia creditul se află și cetățenia română, venituri stabile în ultimele 3 luni, dar și un comportament adecvat cu privire la plată.

Cea mai mică sumă acordată pentru un credit de nevoi personale este de 90.000 de lei

În cazul benzii BRD, suma maximă pe care un român o poate accesa este de 130.000 de lei. În cazul acestei bănci, dobânda pentru un credit de nevoi personale pornește de la 8,95% și ajute la 20,45%. Pentru a primi un astfel de credit de la această bancă criterii de acordate sunt mult mai stricte fiind necesare mia multe documente.

Creditul de nevoi personale ce se acordă în cadrul benzii CEC Bank are o dobândă de 11% pentru clienții ce își primesc salariul într-un cont la banca în cauză. În cazul celor ce nu primesc salariul la CEC Bank, dobânda este de 12%. În cazul acești bănci, 90.000 de lei este suma ce poate fi accesate prin intermediul acestui tip de credit. Aceasta este și cea mai mică valoare din România.

Conform adevarul.ro, UniCredit oferă un credit de nevoi personale maxim de 200.000 de lei. Dobânda este de la 7,99% la 19,99%.

În cazul băncii Raiffeisen, dobânda se situează între 9% și 16,50%. Suma maximă acordată este de 100.000 de lei.

Cei de la ING oferă o sumă maximă de 180.000 de lei. Creditul se acordă pe o perioadă de maxim 5 ani. Dobânda se situează între 7,99% și 16,99%.