Infofinanciar > Info > Crăciunul Familiei Regale. Sărbătorile la Săvârșin, o tradiție autentică
Info

Crăciunul Familiei Regale. Sărbătorile la Săvârșin, o tradiție autentică

Crăciunul Familiei Regale. Sărbătorile la Săvârșin, o tradiție autentică
sursa foto romaniaregala.ro

Familia Regală își va petrece Sărbătorile la Castelul de la Săvârșin. A devenit o adevărată tradiție pentru Majestăți să serbeze momentul Nașterii Domnului în acest loc, împodobindu-l cu cele mai frumoase ornamente și ascultând colindele tinerilor care au bătut la porțile castelului.

Familia Regală nu a uitat să puncteze importanța Castelului Sărvârșin, care justifică alegerea pentru reuniunea de Crăciun. ,,Sărbătoarea din palat, o clădire aproape golită de mobilier și conținut în acel an 2001, la întoarcerea Regelui Mihai după jumătate de secol de absență, era însă una istorică. Ultimul eveniment găzduit de Regele Mihai la Palatul Elisabeta fusese, undeva, în decembrie 1944, când Regele Mihai și Regina-Mamă Elena, într-o atmosferă lugubră și bizară, ofereau ceai și o proiecție de film heteroclitei adunări de oameni influenți ai vremii, călăi și victime, laolaltă invitați în aceeași încăpere”, transmite Familia Regală.

Suplimentar, din informațiile publicate pe site-ul oficial se traduce și importanța pe care o are Crăciunul pentru Familia Regală. Majestățile au transmis că este un moment în care familia este din nou în același loc, se înconjoară de căldura sufletească și se bucură de clipele petrecute alături de cei dragi.

,,Sărbătoarea Nașterii Domnului este cea mai intimă, mai personală și mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi. Ajunul și cele trei zile înzăpezite de Crăciun sunt, în calendarul ființei noastre și al familiei noastre, fila cea mai bogată în înțelesuri, în tradiții și credință, rămânând, cumva, o puternică reflexie a prezentului, pe care îl îmbracă în mister, strălucire și candoare. Sărbătorile fixe din calendarul regal sunt tratate de noi drept sărbători “de familie”, clipe de bucurie pe care le trăiești cu ochii îndreptați spre cei dragi, de care te leagă sentimente sau năzuințe” este transmis pe site-ul Familia Regală a României.

Castelul de la Săvârșin, umplut de colindători

La Castelul de la Săvârșin, ziua de 22 decembrie a fost una  încărcată de emoție. Colindătorii români au ajuns la porțile familiei regale pentru a le ura cele mai bune gânduri cu ocazia Sărbătorilor.

Cântecele, dansul și voia bună au dominat atmosfera sub care spiritul românesc a intrat în perioada premergătoare Crăciunului. Majestatea Sa Margareta, principele Radu și principesa Elena au fost martorii unui spectacol tradițional, iar la final, au poftit tinerii la ,,Casa Ceaiului”, mulțumindu-le pentru colind.

,,Bradul de Crăciun la Castelul Regal Săvârșin Elena, Mihaela, Ramona, Adrian, Valentin și Lucian au ajutat-o pe Majestatea Sa să împodobească bradul de Crăciun în Castelul Regal de la Săvârșin. Bradul a fost oferit Familiei Regale de către orașul Sinaia”, a transmis Familia Regală pe pagina de Facebook.

După cum se poate observa în videoclip, bradul de patru metri, aproape că atinge tavanul din salonul principal castelului Sărvârșin. Globurile au fost alese cu mult rafinament, dominând culori de auriu, roșu și cărămiziu, definitorii pentru eleganță și bun gust. Bineînțeles, acesta a fost luminat cu ajutorul unor instalații fine, care au fost întrepătrunse printre crengile bradului.  Lângă brad este scena Nașterii Domnului, simbol care păstrează vie amintirea reginei Ana.

Ce mâncăruri va servi Familia Regală

Conform Antena 3, masa de Crăciun poartă ornamente cu inspirație din natură, fiind simbolizat parcul din jurul Castelului. Pentru bucate, Familia Regală a ales să asocieze aria englezească cu cea românească. Bineînțeles, de pe masa Sărbătorilor nu va lipsi tradiționalul curcan gătit la cuptor. Majestățile au cuprins în mesajul postat pe site-ul oficial importanța rețelelor de socializare și a internetului, prin care toți oamenii pot vedea cum se desfășoară un ,,Crăciun Regal.”

,,Milioane de români știu, grație televiziunii, radioului și Internetului, fiecare fel de mâncare de pe masa regală, cum s-a împodobit pomul de Crăciun, ce culoare are fața de masă în fiecare an, cât de mare este curcanul gătit de doamna Viorica, ce prăjitură de Crăciun a Majestatea Sa Margareta și cum au colindat Dubașii de la Săvârșin, purtând costumele populare ale străbunilor lor”, conform site-ului Familia Regală.

De asemenea, pe pagina de Facebook a Familiei Regale a fost publicat și programul pentru Sărbători.