Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Sud, Japonia şi SUA au organizat exerciții navale comune! Țările se tem de un posibil atac al Coreei de Nord
Lumea la zi

Coreea de Sud, Japonia şi SUA au organizat exerciții navale comune! Țările se tem de un posibil atac al Coreei de Nord

coreea de sud coreea de nord
sursa foto arhiva companiei

Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite au organizat exerciții navale comune, implicând un portavion american.

Acțiunea este demarată pentru ca țările să se asigure că sunt pregătite împotriva amenințărilor din partea Coreei de Nord, a declarat vineri marina de la Seul.

Coreea de Nord a accelerat dezvoltarea de arme, testând săptămâna trecută rachete hipersonice cu combustibil solid, iar liderul Kim Jong Un a declarat miercuri că acum mai pregătită ca niciodată pentru război, citând o situație geopolitică instabilă.

„Forțele participante au efectuat exerciții de război antisubmarin pentru a-și îmbunătăți răspunsurile la amenințările subacvatice nord-coreene, inclusiv de la submarine și de la rachete balistice lansate din submarin”, a precizat marina sud-coreeană într-un comunicat.

Exercițiile de două zile, desfășurate începând de joi în apele internaționale dintre Coreea de Sud și Japonia, au reunit portavionul Theodore Roosevelt și distrugătoarele Howard, Russell și Daniel Inouye, cu nave de război ale vecinilor asiatici, scrie Reuters.