Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Nord va începe din acest an dotarea armatei sale cu un nou tip de lansator multiplu de rachete
Lumea la zi

Coreea de Nord va începe din acest an dotarea armatei sale cu un nou tip de lansator multiplu de rachete

kim jong un (sursă foto: cybernews.com)
sursa foto arhiva companiei

Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a supervizat vineri testarea unui lansator cu un proiectil real. Acest sistem a fost modificat tehnic după un prim test efectuat la sfârșitul lunii aprilie.

Conducătorul din Phenian a exprimat dorința ca producția acestor lansatoare să fie ridicată „la cel mai înalt nivel”. De asemenea, el a anunțat o „schimbare importantă” pentru „întărirea capacității de luptă a artileriei”, fără a oferi detalii suplimentare.

Potrivit sursei citate, opt proiectile lansate de noul sistem au lovit ținta, demonstrând „puterea de distrugere” a armei modificate.

Ministerul apărării din Coreea de Sud nu a fost în măsură să confirme testele nord-coreene, menţionează AFP. Unii analişti bănuiesc însă că Phenianul testează arme noi şi creşte producţia de echipamente de artilerie şi rachete de croazieră înainte de a le trimite Rusiei, pentru războiul din Ucraina, în ciuda sancţiunilor ONU care interzic Coreei de Nord furnizarea de armament.