Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră în mare. Situația este bine monitorizată de SUA
Lumea la zi

Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră în mare. Situația este bine monitorizată de SUA

SUA/Coreea de Sud/Coreea de Nord sursă foto: Capital.ro
sursă foto: capital.ro

Coreea de Nord a lansat marți mai multe rachete de croazieră neidentificate în marea de pe coasta de vest. Acest lucru l-a  anunțat armata sud-coreeană, fiind a treia oară când Pyongyangul testează rachete de croazieră în mai puțin de o săptămână.

Rachetele au fost lansate în jurul orei 7 dimineața (22:00 GMT, luni), a declarat Statul Major Interarme sud-coreean într-un comunicat. Autoritățile de informații din Coreea de Sud și SUA monitorizează îndeaproape situația și analizează detaliile lansării.

Această lansare survine într-un context de creștere a tensiunilor pe peninsula coreeană. Vine în urma unui șir de rachete cu croazieră lansate de Phenian duminică, pe coasta sa estică.

Lansarea de duminică a fost un test al noilor rachete cu croazieră lansate din submarine (SLCM) numite ,,Pulhwasal-3-31″, iar liderul Kim Jong Un a supravegheat testul.

Rachetele testate săptămâna trecută au fost, de asemenea, Pulhwasal-3-31. Acestea erau considerate ,,strategice”, termen care se referă în mod obișnuit la arme capabile de transportul armelor nucleare, conform reuters.com.