Infofinanciar > Info > Copiii românilor sunt afectați de sărăcie. România se află într-un top rușinos
Info

Copiii românilor sunt afectați de sărăcie. România se află într-un top rușinos

Copiii românilor sunt afectați de sărăcie
Sursă foto: Profimedia.ro

Conform datelor din 2021, utilizate în elaborarea unei strategii pentru sprijinirea părinților. Peste 40% dintre copiii și tinerii din România, cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani se aflau în situație de risc de sărăcie sau excluziune socială.

Un document pus în dezbatere publică de Ministerul Educației subliniază că între anii 2018 și 2021. 3 din 10 copii cu vârste de până la 18 ani au fost afectați de sărăcie. România a înregistrat cea mai mare rată din Uniunea Europeană. Urmată de Spania cu o distanță semnificativă.

În același timp, documentul evidențiază că aproximativ 1 din 4 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani se confruntă cu sărăcia. Pragul sărăciei pentru această categorie de vârstă este mult peste nivelul de sărăcie al adulților.

Aceste statistici îngrijorătoare sunt parte a unei inițiative a Ministerului Educației de elaborare a unei strategii menite să sprijine părinții din România în fața provocărilor legate de sărăcie și excluziune socială, conform stirileprotv.ro.