Infofinanciar > Lumea la zi > Concediu în spațiu. Cât costă o astfel de vacanță?
Lumea la zi

Concediu în spațiu. Cât costă o astfel de vacanță?

Hotel spatiu sursa foto Dezeen
sursa foto: Dezeen

Orbital Assembly este compania care are în plan deschiderea primului hotel spațial de lux, Voyager Station care se află în dezvoltare încă din anul 2019. Tot ei vor deschide în anul 2025 un hotel spațial la dimensiuni mai mici. 

Conceptul futurist al hotelului este conceput din mai multe module conectate prin lifturi care alcătuiesc o roată ce orbitează Pământul.

Are o capacitate enormă

Voyager Station va avea o limită de 400 de persoane și va fi deschis în 2027. Cel de-al doilea hotel, Pioneer Station are dimensiuni mai mici și va fi deschis în 3 ani. Acesta va putea găzdui 28 de persoane, conform CNN.

Voyager Station va fi un hotel de lux cu servicii de tip croazieră, restaurante, zone de relaxare, spa, cinematografe și baruri. În cadrul acestuia, vor exista 20 de module ce vor funcționa ca niște mici vile. Va exista, de asemenea, și spațiu de închiriat pentru agențiile spațiale.

Scopul companiei Orbital Assembly este acela de a crea și a conduce un parc de afaceri spațial, care să găzduiască atât birouri, dar și turiști.

Turismul spațial prinde avânt

Turismul spațial pare mai aproape ca niciodată. Există și un preț pe măsura călătoriei, ceea ce face dificil pentru cei mai mulți dintre oameni să se gândească la un concediu în spațiu.

Tim Alatorre, directorul operațional al Orbital Assembly spune că turismul în spațiu nu va fi doar pentru miliardari. „Facem tot ce putem pentru a face spațiul accesibil tuturor, nu doar celor bogați”

Tot el este de părere că această barieră către spațiu se va difuza, pe măsură ce turismul în spațiu se va contura. „Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil  ca un număr mare de oameni să trăiască, să lucreze și să prospere în spațiu”, a declarat acesta pentru un interviu acordat CNN Travel.

O casă departe de casă

Alatorre spune că noul concept Pioneer Station este făcut la o scară mai mică și este mai ușor realizabil. „Ne va oferi oportunitatea ca oamenii să înceapă să experimenteze spațiul la o scară mai mare, mai rapid.”

Într-un interviu pentru CNN Travel din 2019, Alatorre a explicat faptul fizica stației Voyager funcționează ca o găleată de apă care se învârte.

„Stația se rotește, împingând conținutul stației spre perimetrul stației, într-un mod în care poți învârti o găleată cu apă- apa se împinge în găleată și rămâne pe loc”, a spus el.

Aproape de centrul stației nu ar exista gravitație artificială, dar pe măsură ce se face deplasarea în jos în exteriorul stației, senzația de gravitație crește.

Cum va arăta interiorul?

Interioarele pentru ambele stații seamănă cu un hotel de lux de pe Pământ. Alatorre are experiență în arhitectură și a spus ca estetica hotelului va fi un răspuns direct la filmul lui Stanley Kubrick „2001: A Space Odyssey” – pe care l-a numit „aproape un plan a ceea ce nu trebuie făcut”.

„Cred că scopul lui Stanley Kubrick a fost să evidențieze diferența dintre tehnologie și umanitate și astfel, în mod intenționat, a făcut stațiile și navele foarte sterile, curate și străine.”