Infofinanciar > Lumea la zi > Concedieri în masă. Ce companie plănuiește să taie 12.000 de locuri de muncă
Lumea la zi

Concedieri în masă. Ce companie plănuiește să taie 12.000 de locuri de muncă

Concedieri companie Sursă foto: România TV
Sursă foto: România TV

United Parcel Service plănuiește să reducă 12.000 de locuri de muncă. Dar și să exploreze opțiuni strategice pentru Coyote, afacerea sa volatilă de brokeraj în domeniul transporturilor rutiere. După ce cea mai mare companie de livrare de colete din lume a prognozat venituri anuale sub ținta Wall Street. Acțiunile UPS, cu sediul în Atlanta, s-au prăbușit cu 8%, la 145,32 dolari la bursa din New York. Pe fondul cererii slabe din partea clienților săi din domeniul comerțului cu amănuntul, al producției și al tehnologiei înalte.

Compania intenționează să reducă costurile cu 1 miliard de dolari. În condițiile în care vine după un an „dificil și dezamăgitor”. În care volumul, veniturile și profitul operațional au scăzut în toate segmentele sale de activitate, a declarat directorul general al UPS, Carol Tome.  De asemenea, Tome a declarat că UPS speră să găsească o nouă modalitate de a oferi serviciile „cu marjă foarte mică” pe care le oferă Coyote. Fără a suporta cheltuielile generale.

Profituri în scădere

Veniturile Coyote au depășit 4 miliarde de dolari în perioada de vârf a boom-ului transportului maritim al pandemiei COVID-19. Dar profiturile „au scăzut mult de atunci”, a spus directorul general.  UPS, considerat un indicator al economiei globale, nu se așteaptă ca situația afacerilor să se îmbunătățească până în a doua jumătate a anului 2024. Marți, a prognozat venituri pentru întregul an de 92 miliarde de dolari. Sub ținta medie a analiștilor de 95,57 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

UPS, FedEx  și alte firme de curierat au cunoscut un boom în primele zile ale pandemiei. Când consumatorii care se aflau acasă au cumpărat orice, de la mobilă și echipamente de exerciții fizice, la pantaloni de trening și televizoare.

Presiunile inflaționiste

Această tendință s-a inversat atunci când s-au reluat călătoriile, concertele și mesele în interior. Iar scăderea rezultată a fost exacerbată de presiunile inflaționiste care au limitat unele achiziții din comerțul electronic.
Atât UPS, cât și FedEx au fost nevoite să reducă previziunile în contextul unui mediu de afaceri încă nesigur.

Estimarea veniturilor din 2024 de la UPS este probabil suficient de conservatoare pentru ca firma „să nu fie nevoită să revină și să facă acest lucru din nou în trimestrul următor”, a declarat Arthur Hogan, strateg șef de piață la B. Riley Wealth. Referindu-se la reducerile de prognoză.

Costurile mari ale forței de muncă

Costurile mai mari cu forța de muncă din noul contract cu sindicatul său Teamsters comprimă, de asemenea, profiturile UPS. Care se așteaptă să raporteze în primul trimestru cea mai mică marjă operațională consolidată a anului, a declarat Brian Newman, directorul financiar al UPS, în cadrul convorbirii cu analiștii.

UPS a declarat că a recâștigat afacerile care au revenit rivalilor, cum ar fi FedEx, în timpul discuțiilor tumultoase despre muncă ale companiei, care s-au încheiat vara trecută. 60% din aceste afaceri au revenit, a spus Tome.
UPS se așteaptă ca volumul său mediu zilnic să crească în a doua jumătate a acestui an, dar chiar și atunci, creșterea va fi limitată. „Piața pachetelor mici din SUA, excluzând Amazon, este de așteptat să crească cu mai puțin de 1%”, a spus Tome. Amazon a reprezentat anul trecut 11,8% din veniturile UPS.

Probleme pe piața serviciilor de livrare

Între timp, clienții se orientează către serviciile de livrare terestre, mai puțin profitabile, de la cele aeriene, cu câștiguri mai mari, Ceea ce afectează profiturile atât la UPS, cât și la FedEx. Pentru al patrulea trimestru, UPS a raportat o scădere de 6,9% a veniturilor din segmentul său internațional bazat pe transportul aerian. Din cauza unei slăbiciuni semnificative în Europa, și o scădere de 7,3% în activitatea sa din SUA bazată pe camioane.

Compania a raportat venituri trimestriale de 24,9 miliarde de dolari, în scădere cu 7,8% față de anul precedent. Dar și sub ținta analiștilor de 25,43 miliarde de dolari. Profitul ajustat a scăzut cu 31,8%, la 2,47 dolari pe acțiune. Dar a fost totuși cu un penny pe acțiune mai bun decât estimările analiștilor, conform Reuters .