Infofinanciar > Info > Companiile din România au beneficiat de 29,5 miliarde lei în ajutoare
Info

Companiile din România au beneficiat de 29,5 miliarde lei în ajutoare

Companiile din România au beneficiat de 29,5 mld de lei în ajutoare
Sursa foto: mediafax.ro

În 2023, companiile economice din România au beneficiat de aproximativ 29,5 miliarde lei în ajutoare de stat. Echivalentul a aproximativ 2% din PIB. Această cifră a fost prezentată de autorități ca fiind în concordanță cu tendințele europene.

,,Guvernul pe care îl conduc urmărește ca pe lângă reglementările eficiente pentru facilitarea afacerilor, să stimuleze investițiile și crearea de noi locuri de muncă prin scheme de ajutor de stat, garanții, granturi și alți stimuli economici. Progresul companiilor face ca economia țării să avanseze. Statul să aibă resurse și să ducă mai multe fonduri în infrastructură, sănătate și educație”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Peste 90% dintre companiile beneficiare de ajutoarele de stat sunt întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). Au primit aproape 60% din totalul sumei acordate, adică aproximativ 16,50 miliarde lei.

Aproximativ 80% din fondurile acordate sub formă de ajutoare de stat au fost direcționate către companii cu capital românesc. Aceste informații provin din raportul periodic al Consiliului Concurenței, furnizate Guvernului pentru a oferi o perspectivă asupra evoluției activității în acest domeniu, potrivit profit.ro.