Infofinanciar > Info > Comerțul online a ajuns la 7 miliarde de euro! Interesul românilor este în creștere
Info

Comerțul online a ajuns la 7 miliarde de euro! Interesul românilor este în creștere

comerțul online, sursă foto unsplash
sursa foto: arhiva companiei

Conform estimărilor GPeC, ARMO și altor actori din sector, comerțul online din România este proiectat să atingă aproximativ 7 miliarde de euro la sfârșitul anului 2023, în creștere cu 10% față de 2022.

Această valoare include doar produsele fizice cumpărate online, excluzând serviciile, facturile, conținutul digital și biletele de călătorie. Dacă acestea ar fi incluse, totalul ar depăși 10 miliarde de euro, conform Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

Andrei Radu, CEO și fondator al GPeC, a subliniat că comerțul online continuă să crească, cu perspective de dublare a volumelor în următorul deceniu. În 2023, 68% dintre utilizatorii de internet au făcut achiziții online.

Cristi Movilă, președintele ARMO, a remarcat interesul crescând al românilor pentru cumpărături online, având în vedere economisirea timpului. Totodată, el a anticipat o creștere a numărului de IMM-uri care vor începe să vândă online.

Comercianții locali se confruntă cu provocări majore, inclusiv creșterea costurilor de marketing, influențată de competiția agresivă din afara UE. De asemenea, se așteaptă ca 2024, un an electoral, să aducă o limitare a spațiilor publicitare, conform Economedia.