Info

Clotilde Armand, vești despre vouchere anticriză! Cine va putea beneficia de ajutor și când încep înscrierile

Clotilde Armand, vești despre vouchere anticriză! Cine va putea beneficia de ajutor și când încep înscrierile
sursa foto Mediafax

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va oferi tichete anticriză pentru cetățenii din acest sector, în valoare de 1.000 de lei, pentru combaterea prețurilor crescute la energie electrică. Cei care doresc să beneficieze de acest ajutor se pot înscrie, începând de astăzi, pe o platformă online a Primăriei.

Toți cetăţenii cu domiciliul sau reședința în Sectorul 1 al Bucureștiului, cu vârsta de peste 18, ani se pot înscrie începând de joi, 17 noiembrie pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, a anunţat Primăria Sectorului 1, conform ProTV.

„Conform legislaţiei în vigoare, regulamentul de acordare a acestor tichete este în dezbatere publică şi orice persoană interesată îl poate consulta. După ieşirea Regulamentului din dezbaterea publică, urmează ca acesta să fie supus dezbaterii şi votului Consiliului Local Sector 1”, a mai arătat instituţia.

Cum vor fi acordate tichetele pentru energie

Inițiativa proiectului aparține primarului Clotilde Armand, care susține că, la nivelul aparatului primăriei, totul este pregătit pentru acordarea rapidă și transparentă a tichetelor, cetățenii putând să se înscrie pe platforma online. De asemenea, primarul notează că instituția dispune deja de fondurile necesare acordării tichetelor, iar acordarea acestora va începe imediat după ieșirea proiectului din dezbaterea publică.

„Prin aceste tichete anticriză în valoare de 1.000 de lei, cetăţenii Sectorului 1 vor face mai uşor faţă crizei energetice şi vor trece mai uşor peste această iarnă. La nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă şi transparentă a acestor tichete. Platforma informatică prin accesarea căreia cetăţenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obţinerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administraţii locale către firmele de partid. De acum totul depinde de votul consilierilor locali, dacă îşi doresc sau nu ca cetăţenii din Sectorul 1 să beneficieze de facturi mai mici la energie”, a spus Clotilde Armand, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022- martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure, a mai explicat primarul.

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

– Au vârsta de minimum 18 ani împliniți la data înscrierii în Platformă;

– Sunt cetățeni români sau cetățeni membri ai unui stat membru al Uniunii Europene și au, după caz: (i) domiciliul  în Sectorul 1 al Municipiul București la data înscrierii sau (ii) au reședința în Sectorul 1 al Municipiului București la data înscrierii, după cum rezultă din viza de flotant aplicată cel târziu la data de 01.11.2022;

– Au un buletin/carte de identitate valabil/ă în momentul înscrierii în Platformă;

– Nu au calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București, de Primar sau de Viceprimar al Sectorului 1 al Municipiului București sau de soţ/soţie, rude ori afini până la gradul I inclusiv, cu acesta/aceasta, în momentul transmiterii solicitării de înscriere în Platformă.