Infofinanciar > Info > Clanul „tăcerii”! Cine sunt deputații care nu au vorbit deloc de la tribuna Parlamentului
Info

Clanul „tăcerii”! Cine sunt deputații care nu au vorbit deloc de la tribuna Parlamentului

Parlamentari, Sursă foto: Cronica Română
Sursă foto: Cronica Română

Parlamentul României este format din 465 de parlamentari, dintre care 330 ocupă funcția de deputați. Însă, printre aceștia se află 12 persoane care nu au luat cuvântul niciodată de la tribuna Parlamentului în anul 2022.

Astfel, cei 12 deputați au deschis gura în cadrul instituției doar atunci când au depus jurământul de credință, lucru care a durat cel mult 40 de secunde.

În funcție de partidul de care aparțin, cei mai mulți deputați aflați în această situație se află pe listele PNL, 5 dintre ei, în timp ce PSD, UDMR și USR au câte 2 deputați.

Însă, mai este un deputat „necuvântător” care face parte din Uniunea Sârbilor din România.

Mai jos sunt prezentați de Fanatik toți cei 12 membrii ai „clanului tăcerii” din Parlamentul României.

PNL

a) Costel Barbu

Costel Barbu, deputat PNL, nu a vorbit deloc de la tribuna Parlamentului. Însă, acesta a avut succes pe plan legislativ: și-a pus semnătura pe 27 de propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate în legi.

Acesta este membru al Comisiei pentru abuzuri și al celei pentru sănătate și familie.

b) Daniel Constantin

Liberalul Daniel Constantin nu a vorbit deloc în Camera Deputaților, dar are trecute în CV 4 legi promulgate, dintr-un total de 26 de propuneri legislative.

Deputatul PNL este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

c) Bogdan Gheorghiu

Bogdan Gheorghiu este deputat PNL, care are la activ 32 de propuneri legislative, din care 6 au fost promulgate legi și o interpelare.

Chiar dacă nu a luat cuvântul în Camera Deputaților, acesta a activat ca secretar în Comisia pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă.

d) Alexandru Popa

Alexandru Popa este deputat PNL. Acesta nu a vorbit deloc până acum în Parlament. Oficialul a asistat însă la ședințele de plen și a depus 40 de declarații politice în scris.

Popa a fost autorul a 34 propuneri legislative, din care 4 au fost promulgate și cu 12 interpelări.

Liberalul face parte din Comisia pentru agricultură.

e) Corneliu Cozmanciuc

Corneliu-Mugurel Cozmanciuc este deputat al PNL. Acesta deține recordul interpelărilor, în număr de 251.

Chiar dacă a vorbit de la tribuna Parlamentului doar când a depus jurământul, Cozmanciuc are 54 de declarații politice depuse în scris și 70 de propuneri legislative, din care 12 promulgate în legi.

Oficialul este supleant în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și face parte din două comisii: de apărare și de mediu.

PSD

a) Nicu Niță

Deputatul PSD, Nicu Niță, nu a vorbit deloc de la tribuna Parlamentului. Însă, acesta a reușit să depună 32 de declarații politice în scris, 13 interpelări și 65 de propuneri legislative, din care 12 au devenit legi.

Niță mai ocupă funcția de secretar în comisia pentru agricultură.

b) Peța Ștefănescu

Deputata PSD Eliza-Mădălina Peța-Ștefănescu  nu a scos niciun cuvânt de la tribuna Parlamentului în ultimii doi ani.

Chiar și așa, aceasta a participat la 5 moțiuni și a depus 43 de propuneri legislative, din care 7 au devenit legi. De asemenea, oficialul a avut o singură interpelare și 10 declarații politice depuse în scris.

Deputata și-a petrecut o mare parte din timpul de la serviciu prin comisia drepturilor omului sau cea a administrației publice și juridice.

UDMR

a) Norbert Apjok

Norbert Apjok, deputat UDMR, a mai avut o singură declarație politică în scris și două interpelări, pe lângă momentul în care a vorbit la depunerea jurământului.

Oficialul și-a petrecut o mare parte din timpul anului 2022 în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petiții. Înainte de asta, Apjok a făcut parte din Comisia pentru învățământ și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor.

b) Nagy Szabolcs

Nagy Szabolcs face parte din grupul deputaților UDMR. Acesta a vorbit de la pupitrul Parlamentului doar 37 de secunde. Însă, se poate lăuda cu 40 de propuneri legislative, din care 11 au fost promulgate legi.

Szabolcs este prezent în delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și este membru în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, precum și din Comisia pentru știință și tehnologie.

USR

a) Iulian Drancă

Andrei-Iulian Drancă ocupă funcția de deputat, venit din partea USR. Acesta nu a vorbit deloc de la tribuna Parlamentului timp de 2 ani .

Drancă a redactat 3 declarații politice, are un proiect de hotărâre inițiat, 7 întrebări și interpelări și 74 de propuneri legislative, din care 10 au fost promulgate în legi. De asemenea, Drancă a luat parte la 9 moțiuni.

b) Eugen Terente

Eugen Terente este deputat USR. Până în acest moment, acesta nu a scos niciun cuvânt în plen. Însă, are la activ 106 propuneri legislative, din care 10 au fost promulgate ca legi. El și-a mai trecut în CV un proiect de hotărâre și 9 moțiuni.

Terente este secretarul Comisiei pentru mediu și mai face parte din Comisia pentru drepturile omului

Uniunea Sârbilor din România

Ognean Crîstici este deputatul Uniunii Sârbilor din România. La fel ca Barbu, acesta a înregistrat victorii pe plan legislative: a avut 33 de propuneri legislative, din care 7 s-au transformat în legi.

Însă, Crîstici are circumstanțe atenunante în privința „tăcerii” de la locul de muncă, având în vedere că este membru în Delegația permanentă a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est.

Acesta chiar își mai face timp să meargă la Comisia pentru învățământ și în cea pentru știință și tehnologie, unde este secretar din noiembrie 2022.

Până acum, Crîstici a vorbit 27 de secunde de la tribuna Parlamentului României.

 

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.