Info

Ciucă al nostru a mințit! Pensiile vor crește cu doar 6%! „De două luni mă duc la TV și spun 15%. Ce sunt? Papagal?”

Nicolae Ciucă Sprijin pentru România Sursă foto: Fanatik.ro
Sursă foto: Fanatik.ro

Stenogramele ședinței de partid a liberalilor au fost prezentate în cadrul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN. Potrivit înregistrării,  premierului Nicolae Ciucă, a negociat cu Marcel Ciolacu, o creștere a pensiilor de doar 6,2%, și nici decum cu 15%, așa cum s-a declarat anterior.  De asemenea, premierul ar fi declarat că va fi acordat un ajutor mai mare pentru persoanele cu venituri mici. Declarațiile lui Ciucă au stârnit indignare în rândul membrilor Partidului Național Liberal.

Anterior, numeroși liberali de marcă, printre care Rareș Bogdan, Raluca Turcan și chiar Nicolae Ciucă, au promis o majorare de 15% pentru seniori. Aceștia susțineau că majorarea pensiilor ar trebui să fie cel puțin egală cu inflația. Social-democrații, pe de altă parte, au insistat pe o creștere de 10%, invocând lipsa de bani.

Pensiile vor crește cu doar 6%

Potrivit stenogramelor difuzate de Antena 3 CNN, procentul real de creștere a pensiilor ar fi de aproape trei ori mai mic decât cel de 15% promis de premier.

„Nicolae Ciucă: Am discutat cu Marcel și consider că pensiile ar trebui să crească cu 6,2% pentru toți și apoi, progresiv, în funcție de venit, să dăm ajutoare astfel încât anvelopa totală să fie de 15%.

Alina Gorghiu: Nu mi se pare corect ca noi să ieșim și să spunem 15%, așa cum a spus și domnul președinte, și pentru că spune Marcel… Poate că data viitoare când vă întâlniți ne anunțați și pe noi. Să știm ce discutați ca să nu mai ieșim să comentăm altceva…

Rareș Bogdan: Păi cum vine asta? Până acum PSD a ieșit cu 10%, acum vorbim de 6,2%? Noi am spus că susținem 15%! Nu e treaba noastră, e treaba ministrului de Finanțe să găsească bani! Mama mea are pensie de 3500 de lei. Ce să îi spun?

Dan Motreanu: 15% transpus în buzunar nici nu e 15%, oricum! Nu acoperă inflația în întregime!

Raluca Turcan: Majorarea pensiilor care să acopere în integralitate rata inflației nu este numai o obligație morală, ci și una legală! O majorare cu 15% a punctului de pensie este posibilă bugetar în anul 2023. Ne încadrăm fără probleme și în deficitul bugetar asumat, precum și în plafonul de 9,4% din PIB, despre care tot se vaită ministrul Muncii.

Adrian Cozma: Nu suntem de acord cu așa ceva! Să fie 15% pentru toată lumea! De două luni mă duc la TV și spun 15%. Ce sunt? Papagal?

Florin Cîțu: Se pare că Marcel, cum spuneți dumneavoastră, a găsit bani să nu mai majoreze impozitele pe clădiri cu 50%, dar bani pentru contractele part-time nu a mai găsit Marcel. ” arată Antena 3 CNN, citată de jurnalul.ro.