Infofinanciar > Info > Ciolacu anunță revocarea impozitului de 10% pe concediile medicale
Info

Ciolacu anunță revocarea impozitului de 10% pe concediile medicale

Ciolacu: Revocarea impozitului de 10% pe concediile medicale
Sursă foto: stirileprotv.ro

Premierul Marcel Ciolacu asigură că va revoca impozitul de 10% aplicat pe concediile medicale. A fost introdus prin ordonanță în luna decembrie. Totuși, această revocare se va aplica doar în situația persoanelor cu boli cronice și a mamelor care primesc indemnizații. În prezent, ordonanța de urgență se află în Parlament, mai precis în Camera Deputaților, dar procesul legislativ este blocat.

,,Concediile medicale sunt un venit. Până acum, ce am spus foarte clar, că pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a spus Ciolacu.

În luna februarie, Senatul a adoptat o hotărâre pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale, care reprezentau o contribuție la sistemul de sănătate. Această decizie a fost luată în urma depunerii unui amendament în acest sens de către senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc. Amendamentul a trecut de comisiile parlamentare și apoi a fost aprobat în plenul Senatului, conform hotnews.ro.