Infofinanciar > Info > Ciolacu: Comisioanele bancare nu vor crește
Info

Ciolacu: Comisioanele bancare nu vor crește

marcel ciolacu psd (sursă foto: euroștiri.ro)
Foto: facebook.com

Comisioanele bancare nu vor crește nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice, a anunțat în premierul Marcel Ciolacu.

Anunțul a fost făcut după întâlnirea premierului cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor.

În același timp, liberalii spun că vor depune la Parlament un proiect de lege prin care ar urma să fie anulate noile plafoane privind plățile numerar.

Comisioanele bancare rămân la fel

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor au convenit ca, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, comisioanele bancare să nu fie majorate.

La rândul ei, Gabriela Folcuţ din partea Asociației Române a Băncilor, a precizat după întâlnire, că băncile nu au majorat comisioanele aferente tranzacțiilor în numerar și că mâine va fi dat publicității un comunicat care va oferi mai multe detalii. În acest context, o altă temă importantă a zilei a fost și cea legată de măsura privind plățile în numerar. Dar aici, lucrurile au devenit cam clare: s-a renunțat la respectivele plafonări.

În paralel, grupurile parlamentare ale PNL au inițiat un proiect de lege prin care se revine la pragurile anterioare privind limita de cash, care poate să fie folosită la tranzacții de către persoanele fizice și de către cele juridice.