Info

Ciolacu avertizează asupra scăderii ponderei natalității! Guvernul ia măsuri

capital.ro
sursa capital.ro

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că este convins de faptul că se vor găsi resurse pentru micșorarea impozitului muncii, coaliția pregătindu-se de a deduce din venituri plățile pentru școlarizare, creșe și spitale.

Declarațiile lui Ciolacu au fost făcute marți, la o întrunire pentru semnarea ordinului comun privind aprobarea normelor de aplicare a „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”.

Acesta a anunțat că s-a hotărât ieri ca în cadrul amendamentelor ce urmează să fie aduse ordonanței 119, unul dintre acestea va aduce o sumă de 0,68 de lei pentru familiile cu trei sau mai mulți copii și pentru cele monoparentale.

Natalitatea statelor dezvoltate se află în scădere

Ciolacu a adus în discuție și o problemă îngrijorătoare legată de scăderea drastică a natalității în statele dezvoltate ale lumii, în ciuda faptului că populația globală s-a ridicat recent la 8 miliarde de oameni. Coaliția este concentrată pe susținerea familiilor pentru a avea copii, ceea ce pare a fi un lucru destul de dificil în prezent, din moment ce majoritatea tinerilor își prioritizează cariera, în schimbul întocmirii unei familii. „Întâi ei doresc să îşi întemeieze o carieră, pe urmă doresc o familie şi cam pe ultimul plan vin să aibă copii”, a exprimat Ciolacu, citat de Digi24.

Acesta este „convins” de faptul că guvernul va găsi o modalitate prin care să poată micșora impozitarea muncii, în așa fel încât zona de deductibilități pe venituri să poată acoperi și plățile pentru școlarizare, creșe și spitale, cu scopul de a încuraja societatea să prospere, iar ponderea natalității să crească.

În UE există o scădere drastică a natalităţii”, a avertizat Ciolacu. Acesta susține ideea de intervenții la nivel guvernamental a unor măsuri ce prioritizează creștere natalității, pentru că numai astfel se poate vorbi de un viitor dezvoltat sustenabil. Liderul PSD a anunțat că ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, are câteva programe actuale pe care le-a lansat în ultimele săptămâni, iar acum va veni cu încă unul, la care se va implica și coaliția de guvernare.

Contribuțiile miniștriilor în cadrul proiectului

Ciolacu i-a felicitat pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale pentru colaborarea acestora în implementarea acestui proiect. Acesta a remarcat faptul că doamna ministru Gabriela Firea a pus deja în aplicare măsurile prevăzute în programul de guvernare.

Într- o conversație cu premierul Ciucă, Ciolacu l-a informat pe acesta că Firea a început programarea proiectului, și este fericit să anunțe urmărirea programului de guvernare a coaliției și cel mai important, îndeplinirea acestuia: „Să ne tot cheme pe toţi trei la lansarea unor programe pe care toţi trei ni le-am asumat în programul de guvernare a coaliţiei. Mă bucur mult când urmărim acest program de guvernare al coaliţiei şi chiar şi îl îndeplinim”.