Infofinanciar > Info > Cine sunt beneficiarii care primesc 2000 de lei de la stat! Guvernul oferă ajutoare sociale
Info

Cine sunt beneficiarii care primesc 2000 de lei de la stat! Guvernul oferă ajutoare sociale

Cine sunt beneficiarii care primesc 2000 de lei de la stat! Guvernul oferă ajutoare sociale
Sursa arhiva companiei

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență. Conform acesteia o anumită categorie de români va primi aproximativ 2000 de lei.

Mai multe ajutoare sociale au fost introduse și implementate în ultima perioadă. Toate acestea au ca scop ajutorul persoanelor aflate în dificultate financiară sau care se află în alte situații vulnerabile.

Câteva exemple de ajutor social din ultima perioada adoptate de guvern sunt Cardurile de energie, voucherele sociale dar și pachetele cu alimente.

Tinerele mame aflate în situații defavorizate

Recent Guvernul a adoptat o nouă ordonanță de lege. Această lege vizează ajutorul financiar cu 2000 de lei pentru o categorie aflată în situație vulnerabilă. Această categorie cuprinde mamele tinere care sunt aflate în situații defavorizate.  În această categorie intră și mamele care au dat naștere de copii bolnavi.

Acestea sunt scutite de plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical.  Mamele minore și cele aflate în mai mule situații critice la fel intră în categoria care va primi 2000 de lei ajutor social de la stat.

Legea a fost adoptată

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a anunțat că joi, 4 aprilie 2024, Executivul a semnat această nouă ordonanță de lege referitoare la ajutorul dat pentru tinerele mamei aflate în situații defavorizate. În această categorie intră mamele cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață sau mame de vârstă minoră.

Suma de 2000 de lei va fi acordată o singură dată pentru fiecare nou-născut, și are scop achiziționare de produse necesare pentru bebeluș.

„Este o formă de sprijin de care au beneficiat mamele aflate în situații defavorizate în cursul anului trecut. Avem și un cuantum: 13.548 de trusouri au fost susținute de către stat prin acest mecanism. Acest program este extins prin Ordonanța de Urgență adoptată astăzi și pentru perioada 2024 – 2027. Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri disponibilizate pentru România prin Programul Operațional de ajutorare a persoanelor dezavantajate” a transmis Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform Antena 3 CNN.