Info

Cine nu mai primește sprijinul de 250 de lei! Anunțul ministrului Muncii

evz.ro
FOTO: evz.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a ținut să clarifice procedura de alocare a cardurilor sociale. Acesta a explicat cine va beneficia și cine va fi privat de ajutorul financiar în valoare de  250 de lei, pe care statul îi acordă sub formă de sprijin social.

Budăi, a explicat în cursul serii de miercuri într-o emisiune televizată, condițiile de eligibilitate pentru programul social „Sprijin pentru România”, Astfel aflăm faptul că persoanele care au obținut în ultimele două luni venituri de peste 1500 de lei, nu mai pot beneficia de suplimentul în valoare de 250 de lei.

O altă precizare pe care  ministrul a adăugat-o constă în faptul că banii au fost livrați tuturor persoanelor care sunt eligible. Au fost deja alocate două plăți din cele patru, următoarea, conform programului stabilit, se va livra în lunile octombrie-noiembrie.

Alți 150.000 de sunt eligibili pentru programul ” Sprijin pentru România”

Totodată, Ministrul Muncii a mai declarat următoarele:

”Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua transă.

Mai exact, în luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati nu intra in calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau sa fi lucrat in luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadreaza dacă a depăsit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”.

Ministrul muncii a mai precizat faptul că lista persoanelor eligibile pentru programul ”Sprijin pentru România”, conține 150,000 de noi beneficiari peste cei 2.480.613 deja existenți.

În cursul zilei de astăzi trebuie să fie livrată și cea de-a doua tranșă din cele patru.

Angajații Poștei Române, se vor ocupa în această săptămână, ca toți beneficiarii care sunt eligibili să-și primească cardurile, chiar și persoanele care initial nu au fost găsite la domiciliu, conform romaniatv.net

”După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a declarat ministrul Marcel Boloș.