Infofinanciar > Lumea la zi > China respinge propunerea SUA cu privire la durabilitate și incluziune. Ce spun oficialii
Lumea la zi

China respinge propunerea SUA cu privire la durabilitate și incluziune. Ce spun oficialii

china sua (sursă foto: brookings.edu)
Sursa foto: arhiva companiei

China se opune unei propuneri americane ca membrii Cooperării Economice Asia-Pacific să includă durabilitatea și incluziunea în politicile lor comerciale și de investiții, a declarat o sursă informată cu privire la negocieri.

Discuțiile pe această temă continuau în cadrul summitului APEC de la San Francisco pentru a încerca să găsească o soluție asupra căreia cele 21 de state membre ale grupului să poată cădea de acord, a declarat sursa.

Reprezentanta SUA pentru comerț, Katherine Tai, a declarat în cadrul unei reuniuni plenare axate pe comerț că speră că propunerea, denumită de administrația Biden „Principiile de la San Francisco pentru integrarea incluziunii și sustenabilității în politica comercială și de investiții”, ar putea fi încă finalizată.

Tai a declarat că efortul condus de SUA a fost „susținut de toate economiile, cu excepția uneia și, ca atare, nu este clar dacă APEC va îndeplini acest mandat. Cu toate acestea, rămân optimist că economiile vor finaliza în curând principiile de la San Francisco”, informează reuters.com