Infofinanciar > Lumea la zi > China nu vrea un alt război fiscal! Se cere renunțarea la tarifele mari din UE
Lumea la zi

China nu vrea un alt război fiscal! Se cere renunțarea la tarifele mari din UE

china ue (Sursă foto: chathamhouse.org)
sursă foto: arhiva companiei

Beijingul dorește ca Uniunea Europeană să renunțe la tarifele preliminare impuse vehiculelor electrice chinezești până la data de 4 iulie. acest anunț vine acum din partea cotidianului chinez Global Times, o platformă de știri controlată de stat. Asta după ce ambele părți au convenit să poarte noi discuții comerciale.

Taxele provizorii ale UE de până la 38,1% asupra vehiculelor electrice importate din China vor intra în vigoare până la 4 iulie. În timp ce blocul comunitar investighează ceea ce UE consideră a fi subvenții excesive și neloiale acordate producătorilor chinezi de vehicule electrice.

China a solicitat în mod repetat UE să își anuleze tarifele. Oficialii de la Beijing și-au exprimat dorința de a negocia. Căci aceștia nu doresc să fie implicați într-un nou război tarifar. Afacerile chinezești sunt încă afectate de tarifele americane impuse de administrația Trump asupra bunurilor sale. Însă China afirmă că va lua toate măsurile pentru a proteja firmele chineze în cazul în care acest lucru se va întâmpla, scrie Reuters.