Infofinanciar > Lumea la zi > China importă cantități record de grâu din Franța și Australia. Ploile au provocat pagube
Lumea la zi

China importă cantități record de grâu din Franța și Australia. Ploile au provocat pagube

graugr
Sursa foto: arhiva companiei

China este pregătită să importe volume record de grâu în acest an, spun sursele comerciale. Asta în condițiile în care pagubele provocate de ploi la recolta sa și îngrijorările legate de vremea uscată din țările exportatoare au alimentat apetitul Beijingului de a cumpăra cât timp prețurile sunt scăzute.

Traderii au declarat că achizițiile frenetice ale Chinei sunt susceptibile să susțină prețurile globale. Acestea au scăzut cu peste un sfert în acest an, pe baza prețului de referință al contractelor futures de la Chicago, pe fondul ofertelor abundente din partea principalului exportator, Rusia.

China, cel mai mare producător și consumator de grâu din lume, a cumpărat în octombrie aproximativ două milioane de tone de grâu australian din noua recoltă, pentru livrări care vor începe în decembrie, au declarat surse comerciale pentru Reuters. De asemenea, a rezervat aproximativ 2,5 milioane de tone de grâu francez începând cu luna septembrie, pentru livrări în perioada decembrie-martie, au precizat acestea, menționând că este vorba de volume neobișnuit de mari pentru această perioadă a anului, informează reuters.com