Infofinanciar > Lumea la zi > China și Belarus organizează exerciții militare comune în apropierea frontierei poloneze. Operațiunea va dura 11 zile
Lumea la zi

China și Belarus organizează exerciții militare comune în apropierea frontierei poloneze. Operațiunea va dura 11 zile

china belarus (sursă foto: NYT)
Sursa foto: arhiva companiei

Trupele chineze și belaruse au început luni, 8 iulie, exerciții militare comune în apropierea orașului belarus Brest. La cinci kilometri de granița cu Polonia. Manevrele, cu numele de cod Eagle Assault, vor dura 11 zile. Mai exact, până pe 19 iulie.

„Ca parte a exercițiilor antiteroriste, personalul militar al ambelor țări va lucra la problemele legate de aterizarea pe timp de noapte, depășirea obstacolelor din apă și desfășurarea de operațiuni în [mediul urban]”, a declarat ministrul belarus al apărării.

Postarea a fost urmată de altele care arată gradul de pregătire al forțelor armate. „Gruparea NATO de la granița cu Belarus se dezvoltă rapid. Ceea ce duce la o creștere a tensiunii în regiune”, a afirmat o altă postare care a avertizat cu privire la o „reacție dură” în cazul în care cineva „trece granițele Belarusului”.

Exercițiile sunt un răspuns la „politica externă agresivă a Occidentului față de Belarus”. Dar și la „provocarea ucraineană”, a declarat Vladimir Kupriyanyuk, șeful adjunct al Statului Major al forțelor armate din Belarus, conform politico.eu