Infofinanciar > Info > Chimcomplex a lansat licitația pentru centrală pe gaze. Valoarea proiectului depășește 100 de milioane de euro
Info

Chimcomplex a lansat licitația pentru centrală pe gaze. Valoarea proiectului depășește 100 de milioane de euro

chimcomplex, sursa comunicat
Sursa foto Arhiva companiei

A fost lansată licitația pentru centrală electrică pe gaze de înaltă eficiență de către compania Chimcomplex Borzești. Proiectul este finanțat prin intermediul Planul Națională de Redresare și Reziliență.

Finalizarea centralei va avea loc la finalul anului 2025.

“Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MWe /89.1 MWt, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor municipiului Rm. Vâlcea într-o perioadă de maxim 24 luni de la semnarea contractului de finanțare(termenul de punere în funcțiune este 31.12.2025, conform contractului de finanțare)”, conform anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Valoarea contractului se ridică la 516 de milioane de lei. Sunt așteaptă ofertele din partea firmelor interesate. Licitația va avea loc până la data de 30 aprilie.

Compania Chimcomplex a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Energiei pentru realizarea acestui proiect anul trecut în luna august. Atunci valoarea proiectului s-a ridicat la 689 de milioane de lei.

Valoarea maximă eligibilă ce era nerambursabilă este de 405 milioane de lei, notează economica.net.