Infofinanciar > Lumea la zi > Se cere investigarea crimelor de război din teritoriile palestiniene. Ce țări au depus o cerere comună
Lumea la zi

Se cere investigarea crimelor de război din teritoriile palestiniene. Ce țări au depus o cerere comună

Se cere investigarea crimelor de război din teritoriile palestiniene. Ce țări au depus o cerere comună
Sursa foto: dreamstime.com

Procurorul Curții Penale Internaționale a declarat vineri, 17 noiembrie, că a primit o cerere comună din partea a cinci țări pentru a investiga situația din teritoriile palestiniene.

Procurorul Karim Kahn a declarat că sesizarea a venit din partea Africii de Sud, Bangladesh, Bolivia, Comore și Djibouti. Africa de Sud a declarat că solicitarea a fost făcută „pentru a se asigura că CPI acordă o atenție urgentă situației grave din Palestina„. CPI are deja o anchetă în curs de desfășurare privind „situația din statul Palestina” pentru presupuse crime de război comise începând cu 13 iunie 2014.

Luna trecută, Kahn a declarat că biroul său are jurisdicție atât asupra atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, cât și asupra oricăror crime comise ca parte a răspunsului Israelului. Inclusiv bombardamentele din Fâșia Gaza.

Într-o declarație, procuratura a afirmat că a „colectat până în prezent un volum semnificativ de informații și dovezi” privind crimele comise în teritoriile palestiniene și, de asemenea, comise de palestinieni, informează reuters.com