Infofinanciar > Info > Cele mai scumpe orașe din lume. New York-ul nu mai este pe primul loc
Info

Cele mai scumpe orașe din lume. New York-ul nu mai este pe primul loc

Zürich sursa foto wikivoyage
sursă foto: arhiva companiei

Zurich și Singapore au devenit cele mai scumpe orașe din lume. Aceste două orașe au detronat metropola New York. Acest lucru s-a întâmplat pe baza unor creșteri puternice ale prețurilor, potrivit unui clasament publicat de revista The Economist, scrie Profit.ro.

Revista britanică estimează că prețurile au crescut în medie cu 7,4% pe parcursul anului în cele 173 de orașe studiate. O ușoară încetinire față de inflația record de 8,1% înregistrată în 2022.

Orașul Zurich din Elveția detronează New York-ul, care a fost în fruntea clasamentului anul trecut alături de Singapore. Patru orașe europene se clasează printre primele zece. Din cauza inflației care continuă să fie ridicată în rândul alimentelor și a vestimentației.

Geneva se află pe locul 3 unde este la egalitate cu orașul New York. Parisul ocupă locul 7. Înainte de Copenhaga, care se află pe locul 8, la egalitate cu Tel Aviv.

Orașele americane au căzut în clasament: Los Angeles (locul 7) și San Francisco (locul 10). Cel mai ieftin oraș din lume este Damasc, precedat de Teheran.