Info

Cele mai căutate job-uri! Salariu de 3.100 euro în mână, contract pe perioadă nedeterminată

economica.net
sursa foto: economica.net

Situația economică din țară determină tot mai mulți români să plece în străinătate pentru un venit mai mare. Unul dintre job-uri are peste 10.000 de aplicări de la 1 septembrie până în prezent. Acesta are cei mai mulți candidați care caută să lucreze în străinătate.

Este vorba despre meseria de șofer, care poate aduce venituri considerabile. Un curier câștigă în medie 2.400 de lei pe lună, un instalator și un electrician primesc 3.000 de lei, în vreme ce un șofer de ambulanță pleacă acasă, la final de lună, cu 3.800 de lei, conform datelor Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs, potrivit RomâniaTv.

Unde preferă românii să lucreze

Domeniile către care merge cel mai mare număr de aplicări sunt transport / logistică / import – export, retail, producție, turism, industria alimentară, construcții, servicii și agricultură. Nu există o oglindire fidelă în domeniile pentru care companiile din străinătate caută cei mai mulți candidați, în condițiile în care cele mai multe joburi postate de aceștia pe eJobs.ro sunt în construcții, producție, transport, energie, industria navală și aeronautică, auto, industria alimentară și servicii.

Țările preferate de români sunt Germania unde sunt mai mulți de o treime dintre cei care vor să plece la muncă în străinătate. Urmează Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, în timp ce destinațiile care ani la rând au dominat alegerile românilor atunci când venea vorba de emigrare, respectiv Spania și Italia, sunt detronate de țări precum Irlanda, Austria, Danemarca sau Norvegia. Nou intrate în clasament sunt Emiratele Arabe Unite.

Salariu în Spania

Potrivit România Tv, un șofer de TIR care lucrează în Spania are parte de câștiguri mult mai mari față de leafa pe care ar putea să o încaseze în România. Dacă în țara noastră, șoferii de tir pot primi un salariu de aproximativ 2.500 de lei ajungând până la 4000 de lei, lucrurile se schimbă atunci când ei aleg să meargă în curse internaționale. În unele cazuri, patronii oferă bonusuri motivante, iar de multe ori cazările și mesele zilnice sunt decontate.

În cazul companiilor din Spania de exemplu, ce efectuează curse internaționale, venitul net poate ajunge la 3.000 de euro, adică la aproape 15.000 de lei, de patru ori mai mult decât în România.

Salariul și condițiile de viață mai bune sunt principalele argumente pe care le au cei care vor să emigreze, fie și pentru o perioadă limitată de timp. Cei care pleacă ajung să câștige și de 3-4 ori mai mult decât în România, pe joburi și în domenii similare”, spune Bogdan Badea.