Infofinanciar > Esential > Cei mai performanți actori din industria IT&C din România, premiați la Gala „Companii de Elită”!
Esential

Cei mai performanți actori din industria IT&C din România, premiați la Gala „Companii de Elită”!

subsecretarul de stat, Marius Viorel Poșa, sursă foto Christian Blancko

Industria de IT și telecomunicații din România se numără printre cele mai dinamice din ultimii ani. În ultimii cinci ani a crescut cu o medie de 17% anual, de trei ori mai mare decât media cu care a crescut economia României, și a ajuns la peste 220.000 de angajați.


„Toată lumea vorbește acum de digitalizare, nu cred că este nimeni care să nu vorbească despre digitalizare în vremea acesta. Tot ce pot să spun este că mulțumesc acestor companii pe care urmează să le premiez din două motive. Pentru că în pandemie, când spuneam: Alo, ești bine sau nu ești bine?, exista cineva care să ne răspundă. A doua, pentru că în fiecare instituție auzim: Ai trimis mail-ul? L-ai primit?, se pare că în ultima vreme îl primim. A treia, le mulțumim pentru că fac posibilă o comunicare dintre noi”, spunea subsecretarul de stat, Marius Viorel Poșa, la Gala „Companii de Elită”, unde a acordat premiile la categoria IT & Telecomunicații.

Premiul pentru liderul de piață al industriei telecomunicațiilor merge la Orange

Este liderul pieței de telecomunicații din România având în vedere că 1 din 2 români este abonat la serviciile de telefonie ale Orange. Conform celor mai recente date făcute publice de companie, Grupul Orange a raportat venituri de 381 milioane de euro pentru perioada aprilie – iunie 2022.

Premiul a fost ridicat de Dorin Odiațiu, Director Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director Orange România: „Premiul răsplătește eforturile echipelor noastre de a oferi zi de zi o rețea performantă și niște servicii la prețuri accesibile și de bună calitate. Suntem de 25 de ani în România, inclusiv eu, de 25 de ani în firma aceasta, și credem că este doar începutul!”.

Dorin Odiațiu, Director Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director Orange România și subsecretarul de stat Marius Viorel Poșa, ministerul Digitalizării

Dorin Odiațiu, Director Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director Orange România și subsecretarul de stat Marius Viorel Poșa, ministerul Digitalizării

Premiul pentru liderul transformării digitale și tehnologice din industria telecomunicațiilor merge la Vodafone

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4,58 miliarde de lei, iar la data de 31 martie 2022, Vodafone avea 11,1 milioane de clienți în România pentru servicii mobile și fixe, iar pentru anul fiscal propriu, sfârșit în martie, cifra de afaceri a fost de 764 milioane de euro.

Ana Popa, Director Customer Operations Vodafone, sursă foto Christian Blancko

Ana Popa, Director Customer Operations Vodafone, sursă foto Christian Blancko

Premiul a fost ridicat de Ana Popa, Director Customer Operations Vodafone:„Mulțumesc în numele echipei pentru premiu și pentru recunoașterea eforturilor de digitalizare și transformarea Vodafone într-un partener de tehnologie. Ne bazăm în continuare pe rețelele noastre fixe și mobile, dar totodată dezvoltăm servicii, soluții și platforme digitale pentru clienții noștri. Vodafone nu mai este doar un operator care furnizează telefoane și abonamente, ci soluții digitale pentru care suntem mândri că sunt recunoscute și în astfel de forumuri”

Premiul pentru cel mai puternic grup românesc din industria telecomunicațiilor este acordat Grupului Digi

Compania RCS&RDS, parte a grupului Digi, a realizat o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de lei în anul 2021, în creștere cu aproape 20% față de 2020. Profitul companiei s-a dublat, ajungând la 500 de milioane de lei, iar numărul de angajați se situează în jurul a 10.500.

Aflați care sunt cele mai importanți jucători din economia românească în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe agoramag.ro începând cu data de 21 octombrie.