Infofinanciar > Info > Cei mai bogați parlamentari din România. Câți bani au aleșii în conturi
Info

Cei mai bogați parlamentari din România. Câți bani au aleșii în conturi

Parlamentul României
sursa foto B1TV

Anumiți români au meserii care le pot aduce câștiguri extrem de mari. În acest context este și cazul politicienilor. Oamenii aleși de popor pentru a reprezenta țara, cetățenii și valorile generale, se bucură de câștiguri uriașe. Averile pe care aceștia le-au strâns în ani sunt extrem de mari, iar atâta timp cât rămân în funcție, continuă să își crească sumele pe care le au în conturi sau proprietățile. Dar, anumite persoane cu funcții importante în stat au parte de un salariu mare, iar efortul depus nu este în concordanță cu cifrele pe care le au în conturi.

Parlamentarii români au parte anual de câștiguri uriașe. Deși aceștia nu se îngrămădesc la ședințele în plen, averea lor crește substanțial pe zi ce trece. Astfel, cei care ocupă această funcție nu au de ce să se plângă pentru că din punct de vedere financiar, statul le oferă salarii foarte bune.

Cei mai bogați parlamentari români

Prin intermediul funcțiilor pe care le dețin, parlamentarii români au reușit să strângă destui bani în conturi și se pot bucura astfel de un salariu mare, care reprezintă o sumă uriașă pentru mulți cetățeni ce se chinuie să reziste de la o lună la alta. Deși aceștia nu sunt atât de dornici de muncă, lucru care poate fi observat în cadrul absenței destul de mari la ședințele de plen, timpul trece, iar banii continuă să intre în cont. Astfel, există persoane extrem de bogate în cadrul parlamentarilor români. Aceste averi care cresc constant pot fi observate prin declarațiile de avere ale acestora pentru anul 2022-2023.

Bugetarii au fost obligați să depună aceste informații despre averea personală până la data de 15 iunie 2023. Astfel, prin analizarea acestor declarații, sunt câteva personalități care ies în evidență. Fiecare partid se laudă cu un membru care a strâns o avere considerabilă. Astfel, deputatul Eugen Bejenariu din cadrul PSD, are o avere extrem de mare, ce a fost strânsă în decursul a cinci mandate. Acesta deține conturi mari în euro, dolari și lei, plus hârtii de valoare cu suma totală de 144.752 de euro. În plus, are în proprietatea sa 7 terenuri, obiecte de artă de 161.000 de euro și ceasuri de peste 20.000 de euro.

În cadrul PNL, deputata Olivia Morar nu se lasă mai prejos. Membra PNL are în proprietatea sa 16 terenuri și 6 case, la care se adaugă câteva apartamente și alte bunuri imobiliare. Sursa principală a acesteia de venit este salariul de deputat. Dar, aceasta a obținut în 2022, o valoare de 100.000 de lei din chirii. Olivia Morar nu deține  conturi sau alte active de ordin financiar. Lista continuă cu Cătălin Drulă, membru al USR. Acesta deține foarte multe conturi, însă sumele nu sunt unele uriașe. Acesta are în bănci în jur de 30.000 de euro, dar și un cont de 10.000 de lei. Dar, acesta își păstrează economiile în altă valută, având suma de 372.950 de dolari. Drulă a investit în acțiuni la diferite companii, iar acesta deține un singur teren la Mogoșoaia și un BMW din anul 2012.

Cresc conturile politicienilor

George Simion este un reprezentant al partidului AUR. Acesta a declarat venituri care se ridică la 400.000 de euro. Conform declarației de avere, politicianul controversat a afirmat că acești bani provin din cadrul darului de nuntă, pe care la primit la căsătoria sa de anul trecut, conform Fanatik .