Infofinanciar > Info > Ce se va întâmpla cu taxele din România? Marcel Ciolacu: „ANAF a început să-și facă treaba”
Info

Ce se va întâmpla cu taxele din România? Marcel Ciolacu: „ANAF a început să-și facă treaba”

marcel ciolacu (sursă foto: hotnews.ro)
sursă foto: hotnews.ro

Recent, Marcel Ciolacu a vorbit despre taxele și impozitele din România. Acesta declară nu vrea noi majorări.

„Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană.

Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile. În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.

Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate.

Eu NU vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor!”, a explicat premierul Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern.

Cum sunt ținute sub control cheltuilelile?

Înainte de ședința de Guvern de astăzi, premierul a anunțat, de asemenea, că are de gând să țină sub control cheltuielie din bugetul de stat.

„Totodată, astăzi venim și dovedim concret cum, ținând sub control cheltuielile statului prin ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiții publice importante pot continua.

Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și, mai ales, locale să poată face plăți în special pentru Programul național de construcții de interes public derulat de Compania Națională de Investiții și Programul național Anghel Saligny.

Le-am promis asta primarilor, este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Deci ne ținem de cuvânt! Le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante și garanția ca pot deconta plăți în continuare!”, a continuat premierul, potrivit Antena3.