Infofinanciar > Lumea la zi > Ce se întâmplă cu prețul gazului iarna aceasta? Discuții la nivel înalt
Lumea la zi

Ce se întâmplă cu prețul gazului iarna aceasta? Discuții la nivel înalt

Transgaz (sursă foto: economica.net)
sursa foto arhiva personala

Discuții serioase au loc în Europa cu privire la prețul  gazului și plafonarea acestuia, iar acestea pot continua în iarna viitoare.

Comisia Europeană analizează cu atenție posibilitatea prelungirii unui plafon al prețului gazelor naturale, impus în luna februarie.

Ce se întâmplă cu prețul  gazului?

Această mișcare vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la potențiale creșteri ale prețurilor în timpul sezonului rece. Asta având în vedere sabotajul conductei de gaze din Marea Baltică și conflictele din Orientul Mijlociu. Un diplomat european subliniază importanța acestei decizii și aduce în discuție posibile impacte asupra importurilor din Orientul Mijlociu.

„Nu ştim ce se va întâmpla în acest an. Avem situaţia din Israel şi nu ştim cum asta va afecta importurile din Orientul Mijlociu”, a declarat un diplomat european.

Reprezentanții europeni au subliniat că sabotarea recentă a conductei de gaze din Marea Baltică reprezintă un alt motiv major de îngrijorare, sugerând necesitatea de a avea un plan de rezervă, potrivit Daily Bussines.