Infofinanciar > Info > Ce oferă în mod gratuit companiile de zbor. Ce poți primi fără să plătești
Info

Ce oferă în mod gratuit companiile de zbor. Ce poți primi fără să plătești

stirilekanald.ro
Sursa foto: stirilekanald.ro

Companiile aeriene oferă pasagerilor unele lucruri complet gratuit, însă, adesea, aceștia uită să întrebe de ele. Câteva dintre aceste lucruri reprezintă standarde pe care numeroase companii le respectă, de obicei, companiile low-cost fiind o abatere de la această regulă, iar altele se găsesc în situații speciale.

Din momentul în care te-ai îmbarcat în avion și ți-ai revendicat locul, te poți aștepta să primești câteva lucruri fără să fie nevoie să plătești bani. Produse precum mâncarea și câteva feluri de băuturi continuă să facă parte din ceea ce oferă companiile de zbor din lumea întreagă.

Ce poți primi

Un produs pe care te poți aștepta să îl primești din partea companiei aeriene cu care ai decis să zbori este o gustare. În general gustările sunt considerate garantate din partea acestor companii. Oamenii se pot aștepta la gustări precum o pungă de covrigei sau în unele cazuri alune. Poți chiar, daca ți-e foame, să le mai ceri însoțitorilor de zbor din aceste produse, iar ei, dacă nu le-au terminat, ți le vor oferi.

Însoțitorii de zbor îți mai pot oferi, în caz de nevoie, și medicamente de bază sau bandaje. Pentru orice inconveniență minoră, cum ar fi o tăietură, o durere de cap sau o zgârietură, echipajul este pregătit. La bordul aeronavelor se află truse medicale menite să îi ajute pe călători cu problemele ce se pot rezolva.

Pentru a proteja mediul înconjurător, adesea, echipajul navei îți va reumple sticla cu apă dacă le ceri asta. Aeroporturile permit trecerea prin securitate și îmbarcarea cu orice sticlă de apă. Prin rugămintea adresată însoțitorilor de bord de a reumple sticla, nu numai că se  protejează mediul, dar pasagerii sunt scutiți de disconfortul de a bea dintr-un pahar mic și nu mai există riscul de a i se vărsa conținutul.

Trusele de îngrijire sunt și ele oferite, dar asta în funcție de operatorul aerian. Numeroase dintre acestea oferă călătorilor kit-uri de îngrijire. Acestea conțin în general o periuță de dinți, pastă de dinți, șosete sau chiar papuci. Unele sunt deja amplasate în spatele scaunelor, sau, dacă nu, cel mai sigur se poate întreba echipajul.

Îmbolnăvirile, des întâlnite

Multor oameni le este frică să nu se îmbolnăvească atunci când urcă la bordul unei aeronave, iar începerea unui concediu în acest fel nu este unul dintre cele mai plăcute moduri. Mulți oameni se îmbolnăvesc adesea după zboruri, de aceea este indicat să te speli pe mâini sau să folosești dezinfectant de fiecare dată după ce vii de la baie sau atingi clanța unei uși. Și șervețelele umede dezinfectante sunt o soluție acceptabilă, iar la bordul unui avion, la cerere, un membru al echipajului vă poate oferi aceste lucruri.

Foarte des întâlnite sunt situațiile în care părinții nu pot pleca în concediu sau în străinătate fără copiii lor. Este ușor ca la bordul unui avion, pentru a-i distrage atenția, să se pună în fața copiilor ecrane, dar nu toți sunt atrași de acestea, sau nu orice părinte folosește această metodă. O mare parte dintre companiile aeriene a venit cu o soluție pentru această problemă și anume oferirea de pachete cu activități sau jocuri pentru a menține atenția copiilor.

Nu în ultimul rând, un lucru pe care îl poți primi gratuit din partea companiei aeriene este o pereche de căști. În avioanele în care întâlnim televizoare putem împrumuta o pereche de căști în mod gratuit, informează click.ro