Infofinanciar > Info > CE impune măsuri pentru platformele online în privința IA înaintea alegerilor
Info

CE impune măsuri pentru platformele online în privința IA înaintea alegerilor

CE impune măsuri pentru platformele online în privința IA înaintea alegerilor
Sursa arhiva companiei

Comisia Europeană, CE, încearcă să combată dezinformarea în contextul alegerilor. Aceasta impune platformelor online ca pozele generate de Inteligența Artificială să fie etichetate.

„Platformele online foarte mari şi motoarele de căutare online foarte mari ale căror servicii ar putea fi utilizate pentru a crea şi/sau disemina conținut de IA generativ ar trebui să evalueze şi să atenueze riscurile specifice legate de IA, de exemplu prin etichetarea clară a conţinutului generat de IA (cum ar fi deep fake), prin adaptarea în consecintă a termenilor şi condiţiilor lor şi prin asigurarea respectării lor în mod adecvat” a declarat CE.

Serviciile care distribuie noutăți cu peste 45 milioane de utilizatori activi în UE au noi obligații. Aceștia au datoria de a proteja drepturile fundamentale, inclusiv dreptul la libertatea de exprimare.

Comisia Europeană a declarat că: „Măsurile specifice de atenuare pe care ar trebui să le ia o platformă online foarte mare sau un motor de căutare depind de particularităţile serviciului lor şi de profilul lor de risc. Orientările reprezintă cele mai bune practici pentru atenuarea riscurilor legate de procesele electorale în acest moment”, confrom Mediafax.