Infofinanciar > Info > Ce amenzi riscă șoferii dacă nu au mașina echipată corespunzător
Info

Ce amenzi riscă șoferii dacă nu au mașina echipată corespunzător

anvelope iarna sursa foto celmaibuntop.ro
sursă foto: arhiva companiei

Pentru că am intrat în sezonul de iarnă, mulți șoferi trebuie să își echipeze mașina corespunzător pentru a nu avea probleme în trafic. Iarna reprezintă o adevărată provocare pentru șoferi. Acest anotimp aduce și costuri destul de mari pentru posesorii de mașini auto.

Odată cu prima zăpadă, șoferii sunt obligați să își echipeze autoturismul din dotare cu anvelope corespunzătoare. Cine nu va face acest lucru riscă amenzi usturătoare.

Tipuri de anvelope

Șoferii care aleg să circule pe drumuri acoperite cu zăpadă trebuie să ia în considerare legea în vigoare. În sezonul rece, toți șoferii trebuie să aibă echipată mașina corespunzător, cu anvelope de iarnă. Nu este exceptată nicio persoană de la această regulă esențială.

De asemenea, șoferii care vor ignora legea trebuie să aibă în vedere că amenzile sunt destul de mari. Persoanele care vor continua să circule cu un alt tip de anvelope pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

Aceste aspecte sunt destul de clare pentru majoritatea șoferilor. Însă pentru anvelopele all-season lucrurile stau total diferit. În cazul celor care optează pentru acest tip de anvelope. Ce trebuie să știe șoferii care folosesc acest tip de caciucuri.

Deși este o metodă mult mai simplă păstrarea anvelopelor all-season pe toata durata anului, experții sunt de părere că această decizie nu este tocmai bună. Șoferii aleg această opțiune pentru a nu mai fi stresați cu înlocuirea cauciucurilor atunci când sezonul se schimbă.

Anvelopele all-season nu pot fi considerate nici bune, dar nici rele de către experți. Acestea nu aduc niciun avantaj. Din contră, sunt un compromis pe care șoferii aleg să îl facă fără a fi conștienți de pericolele la care se expun.

Sfaturi pentru șoferi

Specialiștii îi sfătuiesc pe șoferi să nu apeleze la astfel de anvelope nici pe timpul verii și nici pe timpul iernii. Aceștia recomandă cumpărarea unui set de anvelope potrivit pentru fiecare sezon în parte.

Spre deosebire de anvelopele all-season, anvelopele de vară sunt confecționate dintr-un cauciuc mult mai dur. Acesta reprezintă o plasă de siguranță și este perfect pentru zilele în care asfaltul este foarte cald.

Iarna, aceste anvelope confecționate din acest cauciuc dur nu mai sunt bune. Din această cauză, specialiștii recomandă înlocuirea lor cu anvelopele de iarnă. Acestea sunt construite dintr-un cauciuc mai moale. Care are aderență la temperaturi reduse.

Anvelopele all season sunt alegerea șoferilor care un buget redus. Aceste anvelope nu sunt nici pentru vară, nici pentru iarnă. Pe drumurile din România șoferii nu au voie să circule cu acest tip de anvelope, pe timp de iarnă. Legea impune ca toți posesorii de autoturisme să își echipeze mașina cu cauciucuri pentru iarna.

Șoferii pot circula cu anvelope all-season doar dacă acestea au simbolurile „M+S” (corespondentul de la noroi și zăpadă, în engleză). Cei care nu respectă legea sau circulă cu anvelope mult prea uzate, riscă amenzi de 2.900 de lei. Și reținerea certificatului de înmatriculare, potrivit Fanatik.ro